ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Με μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση σε ντέρμπι, ο μαγικός ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του νωθρού Παναθηναϊκού και με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς πέρασε... πανηγυρικά στους τελικούς της Volley League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.

 

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Ουόλς, Ράπτη, Γιόρνα, Ντεν Ντρις, Σκριέντοφ, Βουλκίδη και Κοκκινάκη, ενώ ο Παναθηναϊκός με Γιάκομπσεν, Κόβαρ, Φράγκο, Ερνάντεζ, Ρανγκέλ, Πετρέα και Ζήση.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και με το Ντεν Ντρις να είναι ζεστός προηγήθηκε με 7-3. Στη συνέχεια, οι πράσινοι διόρθωσαν την υποδοχή τους και με καλό σερβίς κατάφεραν να προσπεράσουν με12-13.

Ο Δικέφαλος με δικό του σερί πέρασε πάλι μπροστά (15-13),ενώ απέκτησε μία μιρκή διαφορά ασφαλείας με 21-18. Οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν ψυχραιμία στο φινάλε και παρά τα καλά σερβίς του Μπάση που μείωσε από 24-21 σε 24-23, έκαναν το 1-0 με 25-23 δια χειρός Ράπτη.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο σετ καθώς με τα σερβίς του Βουλκίδη οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 6-1, βάζοντας από νωρίς στα δύσκολα τους πράσινους. Ο Παναθηναϊκός, βγάζοντας προσωπικότητα που προήλθε κυρίως από τον Ερνάντεζ, μείωσε σε 12-10 και μπήκε ξανά στο ματς, φέρνοντας τις δύο ομάδες πολύ κοντά.

Σε εκείνο το σημείο, το σύνολο του Μιλενκόσκι πάτησε ξανά το... πόδι στο γκάζι, με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 22-17 κάνοντας τρομερή δουλειά με τον Γιόρνα στη τελική γραμμή και τον Βουλκίδη να μπλοκάρει στα ψηλά, με το 2-0 να έρχεται έπειτα από μπλοκ του Ντεν Ντρις στον Ερνάντεζ που διαμόρφωσε το 25-19.

Το τρίτο σετ ήταν και το πιο ανταγωνιστικό, καθώς παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 9-3 και 11-6, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και μάλιστα προσπέρασε με 15-16, κάνοντας το ματς... θρίλερ.

Στα κρίσιμα, ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος και με σπουδαίους Ντεν Ντρις-Σκρεντάου (δύο μπλοκ στον Ερνάντεζ μεταξύ άλλων), οι «ασπρόμαυροι» προσπέρασαν με 23-20 και έκαναν με... πανηγυρικό τρόπο το 3-0 με 25-21, περνώντας στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-23, 25-19, 25-21

ΠΗΓΗ: sdna.gr