Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Τεράστια νίκη για ΑΕΚ - Πέρασε από τον Άγιο Θωμά και ξαναπήρε το αβαντάζ έδρας (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-04-22 23:27:00

Τεράστια νίκη για ΑΕΚ - Πέρασε από τον Άγιο Θωμά και ξαναπήρε το αβαντάζ έδρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τεράστια νίκη για ΑΕΚ - Πέρασε από τον Άγιο Θωμά και ξαναπήρε το αβαντάζ έδρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κατάμεστο Μαρούσι η ΑΕΚ έβγαλε την ποιότητα που έδειξε σε όλη σεζόν, κατέθεσε ψυχικά αποθέματα και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Παναθηναϊκό. Νίκη με 3-1 σετ και όλα θα κριθούν στην κιτρινόμαυρη έδρα.

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο δεύτερο ημιτελικό του ζευγαριού, φέρνοντας στα ίσα τη σειρά (1-1). Η ΑΕΚ εμφανίστηκε καλύτερη από τις «πράσινες» και πήρε πίσω το αβαντάζ έδρας. Το ματς που θα κρίνει τη δεύτερη φιναλίστ του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο στις 26 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη.

Πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση μπήκε η ΑΕΚ, η οποία βρήκε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (2-6), αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να πάρει άμεσα το πρώτο του time out. Η επιστροφή των «πράσινων» στον αγωνιστικό χώρο τις έφερε να μειώνουν στο σκορ και στη συνέχεια να παιρνούν μπροστά (12-9).

Βέβαια, η «Ένωση» βρήκε ξανά τον τρόπο για να πάρει το προβάδισμα στο σετ (17-18), με τις παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη ν' ανατρέπουν ξανά το εις βάρος τους σκορ (20-18). Οι γηπεδούχες βρέθηκαν πρώτες σε θέση set ball (24-23), όμως, η ΑΕΚ «έσβησε» το set ball στέλνοντας το σετ στην παράταση. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα, κλείνοντας το σετ με 27-25.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα αποκτώντας προβάδισμα δύο πόντων (3-1). Η ΑΕΚ ισοφάρισε άμεσα (6-8), όμως οι γηπεδούχες με την Παπαφωτίου στο σερβίς έφτασε στο +3 (12-9), διατηρώντας αυτή τη διαφορά έως τα τέλη του σετ (18-15).

Σ' εκείνο το σημείο, οι παίκτριες του Ουνούς Οτσάλ πραγματοποίησαν τη δική τους αντεπίθεση, περνώντας σε θέση οδηγού (19-20). Από εκείνο το σημείο, οι δυο ομάδες πήγαν πόντο - πόντο και με το σκορ στο 24-24, οι κυπελλούχες Ελλάδας έκαναν το απαραίτητο σερί για να ισοφαρίσουν στα σετ.

Παρόμοια έκβαση είχε και το τρίτο σετ. Ο Παναθηναϊκός, για ακόμη μία φορά, βρέθηκε με προβάδισμα (13-10), ωστόσο ξανά η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στο σωστό σημείο. Αρχικά, η «Ένωση» έφερε το σετ στα ίσα (19-19) και μετά πήρε το ελάχιστο προβάδισμα (21-22). Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει προσωρινά το σκορ (23-22), όμως ξανά η ΑΕΚ έτρεξε σερί 3-0 (23-25) για να πάρει κεφάλι στα σετ.

Στο τέταρτο σετ, οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο τον καλό τους ρυθμό και από την αρχή πήραν τα ηνία. Η διαφορά της ΑΕΚ έφτασε στο +4, διαφορά την οποία έως τα τέλη του σετ (17-21). Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, μειώνοντας στο ελάχιστο (21-22), ωστόσο η ΑΕΚ βρέθηκε στο +2, κλείνοντας έτσι το σετ και συνάμα το ματς με 3-1 σετ.

Τα σετ: 27-25, 24-26, 23-25, 23-25

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags