Facebook Pixel Βρούτσης: «Αυξάνεται το 2024 ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Αθλητισμού στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ»
| 2023-10-12 17:24:00

Αύξηση 13,5 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Αθλητισμού και έξτρα 3,5 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ!

Του Γιώργου Βροντάκη
Αύξηση 13,5 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Αθλητισμού και έξτρα 3,5 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ!

Το Υπουργείο Αθλητισμού εξασφάλισε επιπλέον 13,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για έργα, ενώ έγινε γνωστό πως θα λάβει έξτρα 3,5 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννης Βρούτσης βρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Πάλης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων που θα γίνει στο Λουτράκι και το sportdog.gr ηταν εκεί με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού να τονίζει την αύξηση προύπολογισμού.

«Σε συζήτηση που έκανα με το Υπουργείο Οικονομικών, αυξάνεται το 2024 ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Αθλητισμού στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Είναι μια αύξηση της τάξεως 30% όσον αφορά τις μεταβιβάσεις έργων υποδομών. Τα λεφτά αυτά δεν θα πάνε στο μηχανισμό που θα μοιραστούν σε ομοσπονδίες και τις ποδοσφαιρικές ΠΑΕ, θα πάνε για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Θα υπάρχουν πρώτη φορά χρήματα, τα οποία θα μπορέσουν με τις επιλογές και τις ιεραρχήσεις για να τις δώσουμε σε τέτοιες κατευθύνσεις. Για παράδειγμα για να δημιουργήσουμε την εθνική υποδομή μέσα στην πάλη. Κρατήστε αυτά τα δύο, την υλικοτεχνική υποδομή και την αύξηση του κρατικού προύπολογισμού», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

Βρούτσης: «Τα λεφτά έρχονται την 1η Ιανουαρίου 2024»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού εκτός από την αύξηση κατά 30% στον ετήσιο προϋπολογισμό της κατηγορίας Μεταβιβάσεων, αναφέρθηκε και στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το «Πολυδύναμο Κλειστό Γυμναστήριο» στο ΟΑΚΑ που θα έχει χωρητικότητα 2.300 θεατών

«Εύχομαι και πιστεύω να συμβάλω στο μέρος που μπορώ για τις αθλητικές υποδομές. Συνδυαστικά, πήραμε και 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το Πολυδύναμο μέσα στο ΟΑΚΑ. Ένα αθλητικό κέντρο που έχει σχεδιαστεί. Τα λεφτά έρχονται την 1η Ιανουαρίου 2024», τόνισε..

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags