Ο Παναθηναϊκός έχει θέσει ως στόχο να εξαπλώσει τη φήμη του σε όλο τον κόσμο και γι' αυτό επιστρατεύει πρώην αθλητές του συλλόγου, ώστε να γίνουν πρεσβευτές του. Ένας εξ αυτών ο Φεράν Μαρτίνεθ, με τον Ισπανό πρώην μπασκετμπολίστα να εκπροσωπεί το Τριφύλλι στην Ισπανία.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκός Α.Ο.

«Ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει επαφές με αθλητές-τριες που έχουν δοξάσει το «τριφύλλι» και θα το εκπροσωπούν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται με σκοπό να υψωθεί ακόμα ψηλότερα σε όλο τον κόσμο η σημαία του Συλλόγου.

Μια σπουδαία μορφή του «τριφυλλιού» θα εκπροσωπήσει τον Σύλλογο στην ιβηρική χώρα. Ο Μαρτίνεθ γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1968 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Με ύψος 2,13 μ., αγωνιζόταν στη θέση «5» ως σέντερ έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο για 17 χρόνια (1985-2002).

Είχε πλούσιο βιογραφικό και έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Μπανταλόνα και Περιστέρι πλην του Παναθηναϊκού.

Φόρεσε την ένδοξη πράσινη φανέλα το καλοκαίρι του 1996 και στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου καθώς κατέκτησε το FIBA Intercontinental Cup.

Την επόμενη σεζόν (1997-98) στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Το νούμερο που επέλεξε για να αγωνίζεται ήταν το 13. Εν συνεχεία αγωνίστηκε στο Περιστέρι και την Μπανταλόνα κλείνοντας έτσι μια σπουδαία καριέρα.

Στόχοι των πρεσβευτών του Παναθηναϊκού στις διάφορες χώρες είναι η στενότερη συνεργασία μέσω αθλητών και συλλόγων, η ακόμα μεγαλύτερη αλληλεπίδραση του «τριφυλλιού» με την κάθε χώρα και η σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Σε δήλωσή του στο www.pao1908.com ο Μαρτίνεθ είπε «Είμαι χαρούμενος και ευτυχής που βρίσκομαι και πάλι στη μεγάλη οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Πέρασα δύο αξέχαστα χρόνια στον Σύλλογο και παραμένω αιώνια πιστός υποστηρικτής της ομάδας. Ελπίζω από την πλευρά να δώσω μάχη ώστε να κρατηθεί ψηλά η σημαία του Παναθηναϊκού και στη χώρα μου την Ισπανία».

Στοιχεία επικοινωνίας : [email protected]»