Facebook Pixel Sportdog.gr | Οπαδική βία: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση
| 2023-12-09 12:51:00

Οπαδική βία: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Sportdog Team
Οπαδική βία: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Γιάννης Μπρατάκος, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης της Πολιτείας, οι οποίοι, όπως φαίνεται, θα είναι δραστικοί.

«Δεν πάει άλλο» έλεγε κυβερνητική πηγή στην «Κ», δίνοντας το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου σχετικά τα συνεχόμενα και απαράδεκτα γεγονότα στα γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο βασικά σενάρια -με παραλλαγές- που εξετάζονται, είναι τα εξής:

Το πρώτο σενάριο είναι η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Το δεύτερο σενάριο είναι η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς «δεν πάει άλλο».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags