Facebook Pixel Sportdog.gr | Το πήρε απόφαση η Κυβέρνηση - Τι ανακοινώνει σήμερα για την οπαδική βία
| 2023-12-11 08:33:00

Το πήρε απόφαση η Κυβέρνηση - Τι ανακοινώνει σήμερα για την οπαδική βία

Sportdog Team
Το πήρε απόφαση η Κυβέρνηση - Τι ανακοινώνει σήμερα για την οπαδική βία

Από κλείσιμο κερκίδων μέχρι λουκέτο σε όλα τα πρωταθλήματα.

Στις 12:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για την οπαδική βία μετά τον σοβαρό τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσο, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου και Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον επικεφαλής της ΕΥΠ Ι. Δεμίρη δεν βγήκαν ανακοινώσεις, αλλά έπεσαν όλα τα σενάρια στο τραπέζι για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Τα δύο σενάρια

Τα δύο σενάρια που παίζουν πιο πολύ και αυτό που φαντάζει να ανακοινωθεί είναι η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους, ενώ υπάρχει και το σενάριο για οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων. 

Επίσης, έχει γίνει συζήτηση για απόσυρση της ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα (κάτι που θα αποτελούσε ανάκληση της απόφασης που ελήφθη τον Αύγουστο) και επισημάνθηκε η ανάγκη εφαρμογής των αυστηροποιημένων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, ενώ συζητήθηκαν και άλλα μέτρα όπως το κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags