Facebook Pixel Κύριε Φερστάπεν, συγγνώμη, αλλά είστε ακόμη πολύ μικρός για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
| 2023-12-26 21:15:00

Κύριε Φερστάπεν, συγγνώμη, αλλά είστε ακόμη πολύ μικρός για ένα τέτοιο αυτοκίνητο!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Κύριε Φερστάπεν, συγγνώμη, αλλά είστε ακόμη πολύ μικρός για ένα τέτοιο αυτοκίνητο!

 Το σουρεαλιστικό κάζο που έπαθε, Χριστουγεννιάτικα, στην Πορτογαλία ο τρεις φορές, και μάλιστα συνεχόμενες, παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μαξ Φερστάπεν θυμίζει, εν μέρει το τσουχτερό πρόστιμο που πλήρωσε κάποτε ο Μίχαελ Σουμάχερ γιατί οδηγούσε στους δρόμους του Μοντεκάρλο, υπερβολικά αργά και στη δεξιά του λωρίδα ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

 Κάπως έτσι ερμηνεύεται και ό,τι συνέβη στον 26χρονο Ολλανδό, στο Αλγκάρβε όπου βρέθηκε με μεγάλη παρέα (και τρία ιδιωτικά τζετ) για ολιγοήμερες διακοπές τις οποίες θα συνδύαζε οδηγώντας τρία νέα Gran Turismo στο ομώνυμο, διεθνές σιρκουϊ. Απευθύνθηκε, λοιπόν ο άνθρωπος σε μία γνωστή εταιρία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων γιατί ήθελε να δοκιμάσει το νέο Amg Gt, ένα συγκεκριμένο μοντέλο της Μερτσέντες, 585cv και με τελική 315χλμ, αλλά έφαγε εν ολίγοις… πόρτα.

 

 «Ζητούμε συγγνώμη, αλλά δεν γίνεται να σας το δώσουμε. Είστε ακόμη πολύ μικρός για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους: εάν ο κατασκευαστής αναφέρει ότι μπορεί να το οδηγήσει μόνο κάποιος από την ηλικία των 30 και πάνω ευχαρίστως να σας το δώσουμε σε τέσσερα χρόνια».

 Ειρωνεία, από τη μία για έναν οδηγό που έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 σε ηλικία μόλις 17 ετών (και 166 ημερών), που κέρδισε το πρώτο του γκραν- πρι στα 18 του (και 228 ημέρες) στη διπλανή, με το Αλγκάρβε, Ισπανία και κυρίως που έχει συνηθίσει να οδηγεί αυτοκίνητα 1000, και παραπάνω αλόγων, με τελική που αγγίξει τα 340χλμ. Ο νόμος όμως νόμος και ο Φερστάπεν, παρόλη την ψυχρολουσία «αναγκάστηκε», με βαριά καρδιά να δοκιμάσει ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο έφτανε με το ζόρι τα… 246χλμ.      

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags