Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U23 κι έγραψε Ιστορία, μιας και είναι ο μοναδικός Ελληνας που το έχει πετύχει.

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης μίλησε στην Ιστοσελίδα της ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και δεν έκρυψε την χαρά του για το ιστορικό ρεκόρ και για το γεγονός ότι σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι θέλει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κουγιουμτσίδη:

Γιώργο συγχαρητήρια κατέκτησες το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για μια ακόμη φορά. Πως αισθάνεσαι γι αυτή την επιτυχία;

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γι αυτήν την επιτυχία και θα έλεγα πως αυτή η νίκη μου έδωσε ένα κίνητρο και μια καλή ψυχολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια. Μια επίδοση που είναι ιστορική για την Ελλάδα! Πόσο σημαντικό είναι για σένα που γράφεις Ιστορία;

«Αρχικά για μένα το πιο σημαντικό είναι να σηκώνω την ελληνική σημαία και να κάνω την οικογένειά μου και τους Έλληνες περήφανους. Το τρίτο συνεχόμενο χρυσό είναι μια ανταμοιβή για τους κοπούς μου και δείχνει ότι είμαι σταθερός κάθε χρόνο»

Στη διοργάνωση πήρες το χρυσό και δεν έχασες τεχνικό σημείο τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Το ότι δεν έχασα ούτε ένα σημείο δείχνει ότι η δουλειά μας στα λάθη μου είναι αποτελεσματική. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτά, ώστε να τα ελαττώσω μέσα στον αγώνα»

Μας έδειξες ότι είσαι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι να περιμένουμε στο Παρίσι;

«Αυτοί οι αγώνες για μένα ήταν σαν προετοιμασία, για τον απώτερο στόχο μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με τους προπονητές μου δουλεύουμε σκληρά για να είμαι έτοιμος για το Παρίσι. Χαίρομαι που είμαι σε καλή κατάσταση. Στόχος μου στο Παρίσι είναι το χρυσό μετάλλιο».

 Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο σου;

«Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μεταλιο μου στους προπονητές μου, στην οικογένεια μου και όλο τον κόσμο που με στηρίζει και χαίρεται για εμένα»