Η κ. Αναστασία ασχολείται με το άθλημα του windsurfing τα τελευταία 45 χρόνια και τον Αύγουστο του 2019 κατέκτησε το ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer του κόσμου.

Η κ. Αναστασία Γερολυμάτου, γνωστή και ως «surfer της Κεφαλονιάς» αφιερώνει και αυτόν τον διάπλου σε μικρούς και μεγάλους και τους παροτρύνει να ασχοληθούν με τα σπορ και τον αθλητισμό. Το πιστεύω της είναι πως κάθε αθλητική δραστηριότητα θέτει το σώμα , το μυαλό και την ψυχή μας σε εγρήγορση χαρίζοντάς μας την ζωντάνια που χρειαζόμαστε και την ευχαρίστηση που δικαιούμαστε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Ιδιαίτερα επιθυμεί να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες που καθημερινά προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στους πολλαπλούς καθημερινούς τους ρόλους και να τους υπενθυμίσει ότι πέρα από την στήριξη της οικογένειας και της εργασίας τους, πρέπει να αφιερώσουν χρόνο και στον εαυτό τους, κάνοντας πράγματα που τις ευχαριστούν, τις ξεκουράζουν και τις εξελίσσουν.

Στις 24 Αυγούστου του 2019 η κυρία Γερολυμάτου πραγματοποίησε το θαλάσσιο διάπλου μεταξύ Κεφαλονιάς και Κυλλήνης, διανύοντας με την ιστιοσανίδα της απόσταση 18 ναυτικών μιλίων. Αυτόν τον Ιούνιο και στα 85 θα επιχειρήσει τον διάπλου Κεφαλονιά – Ζάκυνθο ξεκινώντας από την παραλία Κορώνης της Κεφαλονιάς προς τον Άγιο Νικόλαο Ζακύνθου.