Η ισπανική ομάδα παρακινούμενη από τους 2 χιλιάδες φιλάθλους της που γέμισαν το κολυμβητήριο της πόλης έφτασε πιο άνετα από το αναμενόμενο στο θετικό αποτέλεσμα, 13-8, απέναντι στο φαβορί για τον τίτλο, την ομάδα της Σικελίας Οριζόντε Κατάνια των οχτώ ευρωπαϊκών τίτλων.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το βαρύτιμο τρόπαιο καταλήγει σε ισπανική ομάδα. Η Σαμπαντέλ προηγήθηκε με 13-5 μέσα στο «Καν Γιονγκ», καθώς οι Σικελές παρουσιάστηκαν αγνώριστες εν συγκρίσει με τον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό χθες, επηρεασμένες ίσως από την υπερπροσπάθεια απέναντι στην ελληνική ομάδα.
Αν και πέτυχαν 3 γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι πολίστριες του Ιγκνάσι Χουίου είχαν το μυαλό και τη σοβαρότητα να διατηρήσουν τα ηνία στο προβάδισμα μέχρι τέλους και ν' ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης.
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 4-2, 4-0, 1-3
Οι σκόρερ:
ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Ιγκνάσι Χουίου): Ορτίθ Ρέγες 1, Γιορέτ Γκόμεθ 2, Στουτς 4, Εσπάρ Γιακέτ 1, Παρέχα Λισάλδε 3, Γκαρθία Γοδόι 1, Πένια Καράσκο 1
ΟΡΙΖΟΝΤΕ ΚΑΤΑΝΙΑ (Πιερλουίτζι Φορμικόνι): Ραντίκι 2, Παλμιέρι 1, Μότα 1, Χιλ 2, Βίλα 2
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο