Facebook Pixel Κορωνοϊός: "Λουκέτο" στον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού – Αναβολές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, F1 και πόλο!
Άλλα Σπορ
| 2020-03-13 17:22:00

"Λουκέτο" στον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού – Αναβολές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, F1 και πόλο!

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Λουκέτο" στον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού – Αναβολές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, F1 και πόλο!

Τέλος σε όλα! Πότε θα έχουμε ξανά δράση;

Κορωνοϊός: Η πανδημία του κορωνοϊού κυριαρχεί σε όλες τις πτυχές της ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος.

Η μια μετά την άλλη αναβάλλονται όλες οι διοργανώσεις σε όλα τα σπορ, από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, μέχρι όλα τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα. Από το NBA της Αμερικής και την Euroleague μέχρι αναμετρήσεις της UEFA και άλλων αθλημάτων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η UEFA ανακοίνωσε την αναβολή της αγωνιστικής δράσης σε Champions και Europa League, πράγμα που σημαίνει πως αναβάλλεται και το Ολυμπιακός-Γουλβς. Επίσης δεν θα γίνουν και οι επαναληπτικοί των «16» του Champions League που ήταν προγραμματισμένοι για την Τρίτη (Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ, Γιουβέντους-Λιόν) και την Τετάρτη (Μπαρτσελόνα-Νάπολι, Μπάγερν-Τσέλσι). Επίσης αναβάλλονται και οι αγώνες της Youth League που θα διεξάγονταν 17 και 18 Μαρτίου.

Στον ελληνικό αθλητισμό οι περισσότερες ομοσπονδίες είχαν ήδη ανακοινώσει την αναβολή όλων των αγώνων και παρότι αρχικά υπήρχε απόφαση να διεξαχθούν τα πλέι οφ της Superleague κεκλεισμένων των θυρών, τελικά θα αναβληθούν, ενώ ματς δεν θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο ούτε για τη Superleague 2.

Αναβολή των πρωταθλημάτων έχει ανακοινωθεί επίσης σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σκωτία και Ολλανδία, ενώ τελευταία ανακοίνωσε το «λουκέτο» και η Αγγλία. Η Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει πως θα γίνουν κανονικά τα παιχνίδια με κόσμο, ωστόσο τις τελευταίες ώρες υπήρχαν πολλά ύποπτα και κάποια επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού (όπως ο Μικέλ Αρτέτα στην Άρσεναλ) και οι ομάδες πίεζαν να αλλάξει η απόφαση και να μη γίνουν παιχνίδια, όπως και συνέβη.

Συγκεκριμένα, η ποδοσφαιρική Αγγλία βάζει λουκέτο λόγω κορωνοϊού μέχρι τις 3 Απριλίου καθώς πάρθηκε η απόφαση να μη διεξάγονται αγώνες για την Premier League, Championship, League One, League Two, ουσιαστικά για τις τέσσερις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες στο Νησί.

Για την ώρα και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών, κανονικά παιχνίδια θα γίνουν σε Τουρκία, Σερβία, Πολωνία και Σουηδία, ενώ στη Γερμανία παρότι αρχικά είχε αποφασισθεί να υπάρχει κανονικά δράση το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου και να αναβληθεί μετά το πρωτάθλημα, τελικά ελήφθη η απόφαση να μπει... λουκέτο από τώρα!

«Λουκέτο» στο μπάσκετ, στο τένις, στη Formula 1 και στην κολύμβηση

Φυσικά, ο κορωνοϊός χτύπησε και τα υπόλοιπα σπορ στην Ευρώπη, καθώς πλην του ποδοσφαίρου… χτύπησε και το μπάσκετ με Fiba και Euroleague να έχουν ανακοινώσει πως αναβάλλονται οι προσεχείς αγώνες τους. Μάλιστα, ο Ζόρντι Μπερτομέου με προσωπική του δήλωση την Παρασκευή ενημέρωσε πως μέχρι τις 11 Απριλίου δεν θα γίνει κάποια αναμέτρηση.

«Λουκέτο» έχει μπει και στο NBA,όπου ο Άνταμ Σίλβερ ανακοίνωσε πως η διακοπή της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα και στο μεταξύ θα γίνει η σχετική μελέτη για το πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν, αφού πρόθεσή τους είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Επίσης, την αναβολή της αγωνιστικής αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα έχει ανακοινώσει και ο ΕΣΑΚΕ., ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές Λίγκες, με τη Λιθουανία μάλιστα να ολοκληρώνει από τώρα τη σεζόν! 

Από εκεί και πέρα, ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί και στη Formula 1, καθώς η αναβολή του Grand Prix της Αυστραλίας ήταν μόνο η αρχή. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν ούτε οι επόμενοι αγώνες σε Μπαχρέιν και Βιετνάμ. Μάλιστα, τονίζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου στην Ευρώπη.

Τέλος, το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρξε ανάλογη ανακοίνωση και από κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία έκανε γνωστή τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων πόλο μεχρι νεωτέρας, καθώς και τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων. Η απόφαση πάρθηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΕ, ενώ ανάλογες αποφάσεις λαμβάνουν οι αντίστοιχες ομοσπονδίες στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ανάλογη απόφαση Έχει πάρει και η Ε.Ο.ΠΕ, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει την αναστολή της διεξαγωγής όλων των Εθνικών και Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων βόλεϊ από τις 12 ως τις 22 Μαρτίου, ενώ η κατάσταση θα εκτιμάται συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.

Stop και στον… Στέφανο Τσιτσιπά

Την αναστολή έξι εβδομάδων στα τουρνουά τένις ανδρών εξαιτίας ζητημάτων ασφάλειας και υγείας που θέτει η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού αποφάσισε και η ATP.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι όλα τα τουρνουά της ATP, ATP Tour και ATP Challenger Tour, που είναι προγραμματισμένα έως και την εβδομάδα που ξεκινά στις 20 Απριλίου, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Μετά την πρόσφατη ακύρωση του BNP Paribas Open στο Ίντιαν Γουέλς, τα αθλητικά γεγονότα του πρωταθλήματος ATP που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή είναι το Miami Open, το Fayez Sarofim & Co U.S. Men’s Clay Court Championships στο Χιούστον, το Grand Prix Hassan II στο Μαρακές, το Rolex Monte-Carlo Masters, το Barcelona Open Banc Sabadell και το Hungarian Open στη Βουδαπέστη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags