Facebook Pixel Ολυμπιακός- Βουλιαγμένη, ντέρμπι από τα παλιά
Άλλα Σπορ
| 2011-11-29 20:22:00

Ολυμπιακός- Βουλιαγμένη, ντέρμπι από τα παλιά

Ολυμπιακός- Βουλιαγμένη, ντέρμπι από τα παλιά

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για το κύρος του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στο πόλο, που αποτελεί ντέρμπι από τα παλιά!

Τι όμορφο ζευγάρι. Από τα ωραία, τα παλιά, τα παραδοσιακά. Αλλη δυναμική έχει βέβαια ο ένας σύλλογος, άλλη ο άλλος. Είναι, όμως, ρε παιδί μου δύο ομάδες που χρόνια και χρόνια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πόλο. Αλλωστε τη δεκαετία του 1990 και στα πρώτα χρόνια μετά το 2000 η Βουλιαγμένη ήταν εκείνη που αμφισβητούσε τα πρωτεία του Ολυμπιακού.

Και ήταν πολύ ωραία εκείνα τα ντέρμπι. Από τα χρόνια που το σκουφάκι του ΝΟΒ φορούσαν ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Ρέππας, ο Μάζης, ο Λοράντος και απέναντί τους είχαν στον Ολυμπιακό τον Χατζηθεοδώρου, τον Βολτυράκη, τον Κραβαρίτη, τον Χατζή.

Στον Πειραιά την Τετάρτη οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για δεύτερη φορά φέτος, πρώτη για το πρωτάθλημα. Ο νικητής δε θα κερδίσει τον τίτλο. Ουτε καν την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Απλά θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στην κορυφή. Θα είναι, όμως, νίκη ψυχολογίας. Γιατί ο Ολυμπιακός (2η θέση στη βαθμολογία) και η Βουλιαγμένη (1η θέση στη βαθμολογία) έως τώρα είναι οι δύο πιο αξιόπιστες ομάδες στην Α1. Οι βαθμοί που έχουν χάσει είναι σε ματς...ντέρμπι (ήττα στη Χίο ο Ολυμπιακός, ισοπαλία στη Χίο η Βουλιαγμένη).

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν φέτος ήταν για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός νίκησε ένα γκολ, σε ένα ματς όμως που αποζημίωσε όλους όσοι είχαν κάνει τον κόπο τότε να βρεθούν στον Πειραιά. Και δε θα πρέπει να αποκλείσει κανένας το ενδεχόμενο να είναι το ζευγάρι του τελικού του πρωταθλήματος. Οπως έγινε πέρυσι, για πρώτη φορά μετά το 2004. Με νικητή τον Ολυμπιακό.

Πηγή: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags