Facebook Pixel Δεν πειράζει ρε κορίτσια...
Άλλα Σπορ
| 2012-05-13 15:23:00

Δεν πειράζει ρε κορίτσια...

Δεν πειράζει ρε κορίτσια...

Η Ρωσία ήταν η μόνη ομάδα που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Εθνικής μας στα προκριματικά του World League στο Βόλο και με 13-10 πήρε την πρώτη θέση στη διαφορά τερμάτων.
 

Στο τελευταίο μας του β' ομίλου που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας Ελλάδα και Ρωσία έπαιζαν για την πρωτιά, με την Εθνική μας να έχει ήδη μια νίκη κόντρα στην "αρκούδα" από τον πρώτο γύρο και το απόλυτο "5 στα 5".

Εν τέλει, στο φινάλε των αγώνων οι Ρωσίδες έφτασαν στην επικράτηση και ανέβηκαν στην πρώτη θέση στην ισοβαθμία, εκμεταλλευόμενες τη διαφορά του +3. Η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα με 7-6.

Και οι δύο θα ταξιδέψουν σε λίγες ημέρες στην μακρινή Κίνα για τα τελικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν από 29 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου στην πόλη Χουανγκτσού.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας εμφανίστηκε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος κάνοντας τον απολογισμό, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τα νέα πρόσωπα που φόρεσαν το γαλανόλευκο σκουφάκι.

"Το ταμείο είναι θετικό σε αυτό το World League, με τις υπάρχουσες συνθήκες και τις ομάδες που έλαβαν μέρος. Το βάρος αυτής της διοργάνωσης το σήκωσαν οι παλιότερες αθλήτριες, που συμμετέχουν πολλά χρόνια στην εθνική και έχουν εμπειρίες.

Αλλά και οι νεότερες δείχνουν να καταλαβαίνουν τις απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας Γυναικών, μπαίνουν στο πνεύμα, και οφείλουν και στο μέλλον να προσπαθούν να δηλώνουν την παρουσία τους ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο", τόνισε μεταξύ άλλων.

Νίκη για την Ολλανδία

Στο άλλο ματς της ημέρας, το οποίο ήταν αδιάφορο βαθμολογικά αφού είχαν ήδη βγει οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Κίνα, η Ολλανδία νίκησε τη Βρετανία με 8-4 και κατέλαβε την 3η θέση στον Όμιλο.

Στα τελικά της διοργάνωσης έχουν επίσης προκριθεί ΗΠΑ και Καναδάς από την Αμερική, Αυστραλία από Ωκεανία / Αυστραλία και η διοργανώτρια Κίνα, ενώ στον Α’ Όμιλο της Ευρώπης (Συρακούσες) που ολοκληρώνεται την Κυριακή (13/5) η βαθμολογία μία αγωνιστική πριν το τέλος ήταν: Ιταλία 10β.,Γερμανία 8, Ουγγαρία 7, Ισπανία 5.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-5, 1-3, 4-3

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Κότσια, Ψούνη, Χαραλαμπίδου Στ. 2, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Ελ., Μπίσμπα, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Μαργ., Μπενέκου Άλκ., Διαμαντοπούλου Χρ.
5/10 π/π, 2/2 πέναλτι, 1 περιφέρεια, 2 φουνταριστός

Ρωσία (Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Ουστίκινα (Καρνάουκ), Κρίμερ 1, Προκοφίεβα 1, Καλιάγκινα 1, Αντόνοβα Αλ. 1, Μπελόβα, Λισούνοβα 5, Χοχριάκοβα, Τανκέεβα 1, Μπελάγιεβα 2, Ιβάνοβα, Αντόνοβα Ντ 1.
3/4 π/π, 1/1 πέναλτι, 5 περιφέρεια, 1 φουνταριστός, 3 κόντρα

Διαιτητές: Σάπερς (Ολλανδία), Λιτλτζόν (Βρετανία)

Η Τελική Βαθμολογία

1. Ρωσία (60-48) 15
2. ΕΛΛΑΔΑ (52-41) 15
3. Ολλανδία (41-49) 6
4. Βρετανία (39-54) 0

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags