Στην κανονική διάρκεια του αγώνα κάθε ομάδα σημείωσε από ένα γκολ. Συγκεκριμένα στο 49΄ ο Γιώργος Σιδέρης πέτυχε το έκτο του γκολ σε τελικό της διοργάνωσης και δημιούργησε ρεκόρ, ενώ ο Μίμης Δομάζος στο 55΄ με φάουλ έκανε το 1-1. Οι στιγμές που ξεχώρισαν στον αγώνα ήταν οι αποβολές τον Μποτίνου και Μητρόπουλου. Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι Πειραιώτες τη θέση του Λιαδέλη κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Ξαρχάκος. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα χρειάστηκε να αποκρούσει πάλι φάουλ που εκτέλεσε ο «στρατηγός» . Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα καθώς ο Οικονομόπουλος πραγματοποιούσε μια πολύ καλή εμφάνιση και οι δύο ομάδες οδηγηθήκαν στην παράταση. Ωστόσο ούτε μετά τα 120 λεπτά αναδείχθηκε νικητής καθώς παρέμειναν στο 1-1.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της εποχής (δεν υπήρχαν πέναλτι ή επαναληπτικός),ο διαιτητής Χρήστος Μίχας χρησιμοποίησε μια δεκάρα, για να αναδείξει τον κυπελλούχο. Ο Μίμης Δομάζος είπε «κορώνα». Όταν το κέρμα έπεσε στο χορτάρι του «Καραϊσκάκη» οι «πράσινοι» έγιναν ένα κουβάρι, αφού είχαν κατακτήσει το κατακτήσει το Κύπελλο.

Ο Παναθηναϊκός που νωρίτερα είχε πάρει και το πρωτάθλημα έφτασε εκείνη τη χρονιά στο νταμπλ και κατάφερε επιτέλους να μην χάσει στον θεσμό , έστω και με αυτόν τον τρόπο από τον αιώνιο αντίπαλο.

 

ΟΛYMΠIAΚOΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1-1 (0-0)


ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ: Λιαδέλης (57' Ξαρχάκος) - Γκαϊτατζής, Αγανιάν, Ζαντέρογλου, Παυλίδης, Νίκος Σιδέρης, Στολίγκας (67' Μίχας), Βασιλείου, Γιώργος Σιδέρης, Κουμαριάς, Μποτίνος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος - Μητρόπουλος, Καμάρας, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Δημητρίου, Eλευθεράκης, Ροκίδης (46' Φρα-ντζής), Δομάζος, Γραμμός (106' Γονιός), Φυλακούρης

Διαιτητής: Χρήστος Μίχας
Σκόρερς: 49' Γιώργος Σιδέρης, 55' Δομάζος
 

ΠΗΓΗ: Sportday