Αναλυτικά, οι δηλώσεις του ο Στέφανου Καπίνο στον Novasports 94,6:

Για το αν περίμενε την πρόκριση στην τετράδα: «Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε και για αυτό είχαμε πάρει πολλές αποσκευές μαζί μας. Παίζουμε χρόνια μαζί και μόνο βατός δεν ήταν ο όμιλος με δύο μεγάλες ομάδες μέσα (Ισπανία-Πορτογαλία), ωστόσο ξέραμε τους εαυτούς μας και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Είμαστε μαζί από τα 16 μας, με μερικές προσθήκες και με τη δουλειά που γίνεται με το προπονητικό τιμ μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα».

Για το αν φοβήθηκαν κάποια στιγμή: «Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι με Ισπανία μπήκαμε… ψαρωμένοι και δεν ήμασταν ιδιαίτερα καλοί. Από το δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι δεν ήταν ανάγκη να φοβηθούμε αλλά σίγουρα ήταν καλό μάθημα για εμάς για τη συνέχεια του τουρνουά».

Για το αν είναι ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους μέσω Εθνικής: «Κατά κύριο λόγο ο προπονητής μας έχει δείξει τι πρέπει να κάνουμε και μέσω της ομαδικής δουλειάς να φανούμε και εμείς ακολούθως. Δυστυχώς πολλοί συμπαίκτες μου στην Εθνική δεν αγωνίζονται αρκετά στους συλλόγους τους και νιώθω ευτυχισμένος που μου δόθηκαν ευκαιρίες φέτος. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν το βήμα των Ελλήνων παικτών να φανούν και να κυνηγήσουν μια μεταγραφή στην Ευρώπη».

Για τη μη τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα της Εθνικής: «Είμαστε μια οικογένεια και έχουμε πολύ καλό κλίμα σαν ομάδα. Ελπίζω τουλάχιστον να δείτε τα επόμενα παιχνίδια, καθώς το πιο σημαντικό δεν το δείξανε. Σίγουρα η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης σε αυτές τις κατηγορίες και είναι πολύ δυνατή ομάδα και επέλεξαν να δείξουν αυτό το παιχνίδι. Δεν πειράζει όμως, θα μας δείτε την Πέμπτη στον ημιτελικό και τουλάχιστον πήραμε την πρόκριση, που αυτό μετρούσε εξαρχής.

Για το αν έχουν να «ζηλέψουν» οι Έλληνες παίκτες από τους Ευρωπαίους: «Πιστεύω ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις άλλες χώρες. Και εμείς δουλεύουμε στις ακαδημίες μας και γίνεται καλή δουλειά. Δυστυχώς έτσι έχει περάσει, ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι κλάσης ανώτεροι, αλλά δεν ισχύει βέβαια. Αποδεικνύεται από τις μικρές Εθνικές, όσο και τους άνδρες. Στέλνουμε μήνυμα ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές αξίζουμε καλύτερο μέλλον από ότι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς. Θέλουμε να δείξουμε ότι αξίζουμε και οι ελληνικοί σύλλογοι να μας εμπιστευτούν. Να έχουν όλες οι ομάδες βάση Ελλήνων και να μην κοιτάμε τις ομάδες, καθώς όλοι είμαστε Έλληνες και θέλουμε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τις ομοιότητες της Εθνικής Νέων με την Ανδρών: «Σίγουρα, το έχουμε σκεφτεί και εμείς ότι πιθανώς να μοιάζουν οι… δρόμοι μας. Και οι δύο δεν ξεκινήσαμε καλά τις διοργανώσεις μας, όμως στα τρίτα παιχνίδια των ομίλων τα καταφέραμε. Ελπίζουμε ωστόσο εμείς να μην την πατήσουμε στο νοκ-άουτ και να περάσουμε την Αγγλία».

Για τα οικονομικά δεδομένα των ελληνικών συλλόγων: «Καταρχήν είναι λυπηρό να μην έχουν λεφτά οι ομάδες και να… αναγκάζονται να μας χρησιμοποιούν. Από εκεί και πέρα θα είναι ευχάριστο να αγωνιστούν πολλά παιδιά που αποτελούν την εθνική Νέων και έχουν βοηθήσει. Θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Για τον ημιτελικό κόντρα στην Αγγλία: «Είδα μόνο τα στιγμιότυπα από τους αγώνες της, σίγουρα είναι κλασική αγγλική ομάδα με δυνατά και ψηλά κορμιά, ωστόσο περιμένουμε σήμερα να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα μέσω βίντεο που θα μας δείξει το τεχνικό τιμ».