Κι οι όροι υπέρβαση, άθλος, ηρωισμός αποδίδουν θαυμάσια την εικόνα γι αυτό που πέτυχε η ομάδα του Κώστα Τσανα.

Έχει δίκιο ο Παύλος, είναι ηρωικό κατόρθωμα να παίζεις με μια απο τις κορυφαίες σχολές του κόσμου σε κρίσιμο νοκ άουτ αγώνα, να μένεις με 10 παίκτες αδίκως, να έχεις κόντρα διαιτησία κι όχι μόνο να κρατάς το 1-1 στο ενενηντάλεπτο , αλλά και να σκοράρεις στην παράταση προκρινόμενος στο μεγάλο τελικό! Ήρωες!

Εντούτοις, αυτή η πρόκριση από μόνη της και (με το καλό) η ενδεχόμενη κούπα δε λένε απολύτως τίποτα, εάν αυτή η χώρα δεν φροντίσει τα σούπερ παιδιά της να έχουν τα απαραίτητα για να γίνουν σωστοί
άντρες όταν έρθει η ώρα. Άρα ο γνωστής Γιάννης Ιωαννίδης ,μαζι με τα συγχαρητήρια πρέπει να αισθάνεται και την ευθύνη της αξιοποίησης. Μαζι του κι όλοι οι παράγοντες, προπονητές, δημοσιογράφοι. Άρα δεν θα αλλάξω λέξη απο το προηγούμενο άρθρο και θα επιμείνω ότι δεν πρέπει να φορτωσουμε στα παιδιά ούτε την τρέλα, ούτε τα απωθημένα μας.

Αντιθέτως πρέπει να τους δείξουμε το δρόμο για την κορυφή σε διάρκεια. Πραγματικά έχουν τις βάσεις: ταλέντο, σχολή, οικογένεια, τσαμπουκά, ενθουσιασμό, πίστη, δουλειά. Στοιχεία που έχουν αποθεώσει όλες τις εθνικές ομάδες τούτης της χώρας σε όλα τα αθλήματα. Πλην αυτών που δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν εσωτερικό κίνητρο, ήτοι βίτσιο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απο πλευράς υλικού έχει μέλλον λαμπρό. Όπως και παρελθόν και παρόν. Όραμα και αποφάσεις του λείπουν για να αποτελέσει "μπροστάρη" και παράδειγμα αξιοποίησης μια πηγής που βγάζει εφόδιο χρυσάφι. Γίνεται; Δύσκολο , όχι όμως κι απίθανο.

Με έχει στιγματίσει ο αντίστοιχος τελικός του 2007, όταν τα τότε πιτσιρίκια ,φορτισμένα από τις προσδοκίες των μεγάλων και των πολιτικάντηδων, ζητούσαν συγγνώμη (ναι συγγνώμη!!!) απο τον ελληνικό λαό , επειδή δεν έφεραν την κούπα.

Ψυχραιμία λοιπόν κι ας κάνουμε focus στην ουσία. Η επόμενη ποδοσφαιρική γενιά έχει παικταράδες κι έναν σούπερ προπονητή στον πάγκο που κάνει πράξη τη συνέπεια ποδοσφαιρικής διδαχης πάνω στις βάσεις μιας
ενιαίας φιλοσοφίας για όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων. Ας τους δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω στον δικο μας τρόπο. The greek way που είναι ΚΑΙ ηρωικός!

Συγχαρητήρια!!!!

Πηγή: pamesports.gr