Και τούτο επειδή όσο ψηλότερα απογειωθείτε, τόσο χειρότερα θα προσγειωθείτε. Η εθνική Ελλάδας κατέκτησε πανηγυρικά το Euro 2004. Έτσι; Και τι άλλαξε; Τι βελτιώθηκε; Τι προόδευσε; Τίποτε απολύτως. Βήματα πίσω έγιναν. Μπροστά; Ούτε καν σημειωτόν. Γιατί να αλλάξει λοιπόν, τώρα;

Άτομα βέβαια, ευνοήθηκαν τότε. Πλούτισαν. Σύνολα όμως, αδικήθηκαν. Και δη, κατάφωρα. Πτώχευσαν. Η μοίρα του ποδοσφαίρου ως κομμάτι της κοινωνικής δράσης παρέμεινε η ίδια. Και θα παραμείνει η ίδια μετά την επιτυχία των «μπέμπηδων» του …

Από ταλέντο στην Ελλάδα; Να φάνε κι οι κότες. Από μυαλά όμως; Νοοτροπία και φιλοσοφία; Πείνα καταραμένη! Δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα.

Ως εκ τούτου εμείς τουλάχιστον, ουδόλως συμμεριζόμαστε και την γοητεία της συγκεκριμένης μεγαλειώδους επιτυχίας και την χαρά του φίλαθλου κόσμου. Αιτία; Η απογοήτευση της επόμενης ημέρας ανάλογων επιτυχιών και σε άλλα ομάδα αθλήματα. Κι η λύπη της ανυπαρξίας ικανών αθλητικών και πολιτικών παραγόντων για την αξιοποίηση της!

Με λίγα λόγια; Οι «μπέμπηδες» του ελληνικού ποδοσφαίρου κατήγαγαν έναν περιφανή θρίαμβο. Δε χωρά αμφιβολία επ αυτού. Δυστυχώς όμως, αυτός ο θρίαμβος (θα) είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα στο μαύρο, πίσσα κι άραχνο ουρανό του τόπου μας.

Εάν πάντως, κι εφ όσον αυτοί οι διεθνείς εκτός από το αστείρευτο ταλέντο τους, διαθέτουν και μυαλά (για ορθή νοοτροπία και φιλοσοφία…), θα αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Εδώ και τώρα.

Οι Κινέζοι λένε, πως οι ευκαιρίες έχουν μαλλιά μόνον μπροστά. Πίσω είναι καραφλές! Τις αρπάζεις λοιπόν, όταν έρθετε τετ α τετ. Αλλιώς; Χαιρετήστε μας τον πλάτανο …

Οφείλουμε φυσικά, να ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας (κι) αυτήν την εθνική Ελλάδας. Μας χάρισαν την - έστω και πρόσκαιρη – ψυχική ανάταση, την οποία τόσο στερούμαστε. Πανηγυρίζουμε τη νίκη πάθους και πίστης των παιδιών μας κόντρα στους ατάλαντους «ξυλοκόπους» της Αγγλίας. Κι από Δευτέρα; Ξαναγυρίζουμε στα καβούκια μας. Στη θλιβερή και μίζερη καθημερινότητα ας.

Όντες άξιοι της μοίρας μας … Εμείς βλέπετε, την διαμορφώσαμε!

Πηγή: pamesports.gr