Κι ακόμα πιο μεγάλος, φυσικά, είναι ο πονοκέφαλος για τον Ολυμπιακό. Για πολλούς λόγους. Πρώτα απ΄ όλα, ο πρόεδρος της Λίγκας, ο Γιάννης Μώραλης, είναι αυτός που θα πρέπει να διαχειριστεί την υπόθεση, όχι φυσικά ως διοικητικό στέλεχος των πρωταθλητών, αλλά ως πρόεδρος όλων των ομάδων του συνεταιρισμού.

Πώς θα τη διαχειριστεί, λοιπόν;

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είχε πέρυσι μια αντίστοιχη, "ευνοϊκή" απόφαση αναβολής αγώνα λόγω Ευρώπης (έστω κι αν τελικά οι υπεύθυνοι είχαν βιαστεί) και φυσικά ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισχυριστεί ότι "αφού αναβλήθηκε ένα ματς πέρυσι για τον Ολυμπιακό, ας αναβληθεί κι ένα φέτος για τον Παναθηναϊκό", παρότι έκτοτε έχουν αλλάξει δεδομένα, πρόσωπα και πράγματα. Το σημαντικότερο, φυσικά, είναι ότι αν η Λίγκα του Μώραλη "αγκαλιάσει" τον Παναθηναϊκό και οι πράσινοι αποκλείσουν τελικά τη Μάλαγα, τότε αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό του Μώραλη, καθώς το ποσό του market pool της UEFA (περίπου 10 εκ. ευρώ) που προβλέπεται φέτος για την Ελλάδα, αντί να καταλήξει ολόκληρο στα ταμεία των ερυθρολεύκων, σχεδόν θα μοιραστεί (θα πάρει το 55% ο πρωταθλητής και το 45% ο δευτεραθλητής).

Στην κόψη του ξυραφιού ο Μώραλης, δηλαδή. Πάντως, το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα του Παναθηναϊκού λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, μπορεί να προκαλέσει πολλά μπερδέματα στη σεζόν. Φαντάζεστε κάθε ομάδα που θα έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα, να πηγαίνει στη Λίγκα και να ζητάει αναβολή; Θα γελάσει κάθε πικραμένος μετά. Ούτε τον επόμενο Αύγουστο δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα...