Ο προπονητής της ΑΕΚ σημείωσε πως πρόκειται για νέα παιδιά που δεν διαφέρουν από αυτούς που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ και για αυτό θα πρέπει να μην πέσουν όλοι πάνω τους.

"Επειδή έχουμε πέσει όλοι πάνω σ' αυτά τα παιδιά, μην περιμένουμε τόσα πολλά πράγματα. Μακάρι να κάνουν τη διαφορά, αλλά είναι ίδιοι σαν κι αυτούς που έχουμε, τους νεαρούς.

Ο Γιώργος Κατίδης είναι ένα παιδί, το οποίο είδαμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ήταν πράγματι μια πολύ καλή επιλογή για την ομάδα μας. Έχει ταλέντο, αλλά είναι ένα παιδί νέο κι αυτό. Μη στηριχθούμε και πέσουμε όλοι πάνω του και αρχίσουμε να ζητάμε περισσότερα απ' όσα μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο Γιώργος",
ανέφερε ο Βλάχος.

Για το αγωνιστικό προφίλ του Κορδέρο και το θέμα του αμυντικού μέσου, ανέφερε: «Ο Κορδέρο είναι καθαρό 8άρι και μπορεί να παίξει και πίσω από το σέντερ φορ. Οταν θα παίζουμε με δύο αμυντικά χαφ θα μπορεί να μπορεί να είναι αυτός το ένα. Δεν είναι αμυντικό χαφ όμως. Το έχω πει πως χρειάζομαι αμυντικό χαφ. Εχω βαφτίσει αμυντικό χαφ τον Λαγό αλλά δεν έχουμε καθαρό αμυντικό χαφ. Και ο Ρίκκα που παίζει σε αυτή τη θέση δεν είναι ο κόφτης που θα κόψει την πρώτη μπάλα και θα κάνει τη δουλειά που απαιτεί η θέση. Ετσι είμαστε όμως, το γνωρίζαμε και προχωράμε».

Για τους στόχους της σεζόν, σχολίασε: «Κρατάμε μικρό καλάθι και μακάρι να πάμε για πολλά. Η ομάδα αυτή έχει να δώσει αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή και να είμαστε συγκρατημένοι. Αυτή η ΑΕΚ χρειάζεται 2 χρόνια. Θέλει υπομονή ένα χρόνο να μονταριστούμε και αν αντέξουμε τη νέα σεζόν με κάποιες προσθήκες να πάμε για κάτι καλύτερο. Αυτό λέω και στα παιδιά. Χαμηλά τη μπάλα. Να αφήσουν τους ηγέτες και τις καλές εμφανίσεις γιατί αυτό που μετράει είναι οι νίκες. Αυτό τους λέω συνέχεια. Μακάρι να κερδίζουμε και ας μην παίζουμε καλά. Ετσι μόνο θα αντέξουμε».

Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα στον Λαγό: «Ο Λαγός είναι η ευχάριστη έκπληξη. Το έχω πει και στον ίδιο πως έχει υποτιμήσει τον εαυτό του όλα αυτά τα χρόνια. Ηρθε στην ΑΕΚ ως μια σπουδαία μετεγγραφή τότε. Στις προπονήσεις πλέον είναι πολύ αξιόλογος και μπορώ να τον χρησιμοποιήσω σε διάφορες θέσεις. Και στα ως χαφ (εσωτερικό - εξωτερικό) και στα μπακ».

Για το ποια άλλη ενίσχυση θα ήθελε παραδέχθηκε: «Αν με ρωτούσατε πάντως αν είχαμε την ευκαιρία για ακόμα μια μετεγγραφή, αν ηθελα αμυντικό χαφ ή αριστερό μπακ θα σας έλεγα εννοείται αμυντικό χαφ που δεν έχουμε. Αριστερό μπακ έχουμε και τον νεαρό Νικολόπουλο και τον Τσαμουρλίδη, υπάρχουν κάποιες λύσεις».