Τελικά, βέβαια, ο Ντελ Πιέρο δεν έπιασε λιμάνι, όμως και μόνο η ιδέα ότι θα γίνει το μπαμ της τελευταίας στιγμής, και μόνο το… όνειρο ότι θα φορέσει την κόκκινη φανέλα, ήταν αρκετά για να βάλουν φωτιά σ’ αυτό το δευτεριάτικο βράδυ για τους φίλους του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δίχως ουσιαστικά να έχει ανάγκη ενίσχυσης για το ελληνικό πρωτάθλημα, κοίταξε να δει τι γίνεται με την περίπτωση Ντελ Πιέρο.

Και μόνο το όνομα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, ιντριγκάρει. Κι ας είναι 37 χρονών!

Τα ψωμιά του τα έχει φάει αγωνιστικά ο Ντελ Πιέρο, αλλά είναι ένας παίκτης – θρύλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Μπορεί, λοιπόν, να μην ήταν επένδυση για το μέλλον, όμως θα μπορούσε να ζεστάνει για τα καλά τον κόσμο του Ολυμπιακού την δεδομένη στιγμή, κι ενώ η μεταγραφική περίοδος ουσιαστικά έχει λήξει. Όσο να’ ναι, άλλωστε, υπάρχει μια κάποια απογοήτευση από αρκετούς επειδή δεν έγινε η μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού, που πολλοί ανέμεναν.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, το ότι δεν ήρθε ο Ντελ Πιέρο στην Ελλάδα, δεν πάει να πει και τίποτα. Δεν έχασε κάτι ο Ολυμπιακός επί της ουσίας. Προσέγγισε μια περίπτωση, δεν έκατσε και η ζωή συνεχίζεται.

Όπως είπαμε, μια τέτοια μεταγραφή θα ήταν περισσότερο σαν δώρο στον κόσμο, παρά για λόγους ουσιαστικούς κι αγωνιστικούς, αφού κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι ωφέλει αγωνιστικά θα μπορούσε να έχει (και για πόσο) η ελληνική ομάδα από μια τέτοια κίνηση ενός παίκτη λίγο πριν κλείσει τα 38!