Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βαρεθεί να παίζει στο "κρύο" ΟΑΚΑ, αφού η παρουσία του κόσμου δεν είναι όπως πριν από μερικά χρόνια. Τις σεζόν, δηλαδή, που η πολυμετοχικότητα βρισκόταν στο προσκήνιο και υπήρχε ένα κλίμα συσπείρωσης στην ομάδα.

Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική και ο Φερέιρα προσπαθεί να κερδίσει ό,τι καλύτερο μπορεί, από όπου μπορεί. Και η επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο, γενικότερα και όχι μόνο για ένα παιχνίδι επειδή δεν είναι διαθέσιμο το ΟΑΚΑ, τον βρίσκει θετικό. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως είναι θετικός, από τη στιγμή που το γήπεδο είναι λειτουργικό και έτοιμο για να φιλοξενήσει έναν ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο Πορτογάλος προέρχεται από ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που οι υποδομές είναι το άλφα και το ωμέγα και για αυτό δεν θα δεχτεί τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Δεν θα επιστρέψει, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο απλώς για να επιστρέψει. Δεν θα επιτρέψει ο Φερέιρα να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά, αν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις (π.χ. η άριστη κατάσταση στο χορτάρι, στα αποδυτήρια κ.λπ.), όχι μόνο είναι θετικός, αλλά γουστάρει με τρέλα το "κλουβί".

Ο κόσμος θα ζεστάνει πιο εύκολα με την παρουσία του την ομάδα και, ουσιαστικά, θα κυνηγάνε όλοι μαζί τη νίκη. Τι καλύτερο, δηλαδή, μπορεί να ζητήσει ο Πορτογάλος;