Facebook Pixel «Δεν είμαστε φαβορί»
| 2012-10-23 19:56:00

«Δεν είμαστε φαβορί»

«Δεν είμαστε φαβορί»

Ο Ρενέ Ζιράρ, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της Μονπελιέ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του δεν είναι το φαβορί, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη διοργάνωση. Ο Γάλλος προπονητής στάθηκε στη σημασία της αυριανής αναμέτρησης αλλά και στην πίεση που νιώθει η ομάδα του.

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής. Από την κλήρωση ξέραμε ότι η Σάλκε και η Άρσεναλ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Εμείς σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό έχουμε ένα βαθμό. Σίγουρα θα κυνηγήσουμε τους βαθμούς και στα αλλά παιχνίδια, αλλά όποιος κερδίσει αύριο θα έχει ένα προβάδισμα για την συνέχεια», δήλωσε αρχικά ο Ρενέ Ζιράρ.

Για το αν η Μονπελιέ είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό απάντησε: «Όχι δεν είμαστε φαβορί. Για πρώτη φορά αυτή η ομάδα συμμετέχει σε δυο διοργανώσεις. Εμείς είμαστε πρωταθλητές και βλέπετε ότι έχουμε άγχος στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη συμμετέχουμε πρώτη φορά και είναι διαφορετική η κατάσταση. Σίγουρα έχουμε την βοήθεια της έδρας αύριο αλλά ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος από εμάς».

Για τη συμμετοχή των Στράντα και Ζοέν είπε: «Και ο Στράντα και ο Ζοεν μπορεί να παίξουνε».

Για το αν υπάρχει άγχος: «Άγχος στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχουμε. Ίσως πίεση και στρες. στο πρώτο ματς. Είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα ενώ στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Αύριο μπορεί να ξεκινήσει μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων.

Για τις προσδοκίες της Μονπελιέ: «Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα, όμως φέτος έχουμε περισσότερες προσδοκίες. Το παιχνίδι αύριο είναι κάτι διαφορετικό».

Για το αυριανό παιχνίδι τόνισε: «Δεν θα φυλάξουμε ενέργεια στο αυριανό ματς. Αντίθετα αύριο θα ξεκινήσουμε να παίρνουμε ενέργεια από το παιχνίδι».

Στη συνέχεια ο Γάλλος προπονητής δήλωσε: «Εμείς σιγά σιγά ανακαλύπτουμε το νέο επίπεδο όπως και κάποιες άλλες ομάδες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι τα παιδιά μπορούν να κοιτάξουν όλες τις ομάδες και να τις αντιμετωπίσουν. Αυτό είναι καλό γιατί έτσι αποκτάνε εμπειρίες. Είναι σα να δίνουν εξετάσεις και κάθε φορά να γίνονται καλύτεροι. Αυτό είναι το καλό του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μην ξεχνάτε που ήμασταν πριν τρία χρονιά και που είμαστε τώρα.

Είναι μια δύσκολη εβδομάδα για μας καθώς πρέπει να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε στα συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια. Αύριο με τον Ολυμπιακό είναι κρίσιμο το παιχνίδι καθώς εξαρτάται αν θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Οι φάσεις μας βγαίνουν και σιγά σιγά θα λυθούν τα πόδια και θα έρθουν και τα γκολ άρα και τα θετικά αποτελέσματα.

Το ποδόσφαιρο παίζεται σε ένα τετράγωνο πράσινο και εγώ βρίσκομαι λίγο πιο πίσω και το παρακολουθώ. Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε αναλύσει το παιχνίδι και τον αντίπαλο, έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό και θα κάνουμε το καλύτερο. Σίγουρα δεν θα είμαι δίπλα στην ομάδα αλλά θα το παρακολουθώ από ψηλά. Μέχρι εκείνη την ώρα όμως θα είμαι μαζί της».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού τόνισε: «O Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αγωνίζεται σαν την Εθνική Ελλάδος, η οποία δεν παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο αλλά παίρνει τα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε ότι έχει και αρκετούς Γάλλους που έχουν φέρει έναν άλλο αέρα στην ομάδα και που γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν τέτοια παιχνίδια».

Τέλος ο Ρενέ Ζιράρ συμπλήρωσε: «Φτάσαμε στο επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ για να μάθουμε να μην δεχόμαστε γκολ. Για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα πρέπει πρώτα να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και ελπίζω να το καταφέρουμε αύριο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags