Facebook Pixel Ποια τρύπα να βουλώσεις με πέντε κατοστάρικα;
| 2012-11-23 17:24:00

Ποια τρύπα να βουλώσεις με πέντε κατοστάρικα;

Ποια τρύπα να βουλώσεις με πέντε κατοστάρικα;

Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Και φτωχοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχανε ανέκαθεν. Τους είχα ζήσει όλους από πρώτο χέρι και σε καθημερινή βάση τα ηρωικά χρόνια της ΕΠΑΕ. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Δεκαετία του '90 στη Θεμιστοκλέους να περιμένουνε ένας ένας στην ουρά για να μιλήσουνε με τον Δέδε. Και στη συνέχεια με τον Κούνουπα. Για καμιά μπροστάντζα. Εναντι των τηλεοπτικών.

Που ήδη βέβαια οι περισσότεροι είχανε σπάσει επιταγές κι είχανε προεισπράξει τα περισσότερα λεφτά και της επόμενης σεζόν. Και δεν λέμε μόνο για τους Λουκόπουλους και τους Καλογιάννηδες που ζούσανε με το αχ και με το βαχ που θα βρούνε λεφτά. Ο Γιδόπουλος δηλαδή στην ΑΕΚ είχε; Στο παρακαλετό ήταν κι αυτός. Ο Χρηστίδης του ΠΑΣ Γιάννινα στηνότανε από το πρωί και κυνήγαγε τον Δέδε μέχρι και στην τουαλέτα.'

Που λόγω ηλικίας και προστάτη πήγαινε και πολύ συχνά μάλιστα. Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι πάντα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Ακόμα κι όταν τότε με τον Αλφα Ντίτζιταλ είχε τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα. Υπήρχαν λοιπόν τότε στο ποδόσφαιρο οι πλούσιοι κι οι φτωχοί. Φτωχοί όμως που είχανε τον τρόπο τους να τη βγάζουνε. Τώρα η φτώχεια είναι ο κανόνας. Με μοναδική εξαίρεση τον Μαρινάκη. Αντε να βάλουμε μέσα και τον Σπανό και τους Μπακοκαϋμενάκηδες για μα μην τους αδικήσουμε. Το όπου φτωχός και η μοίρα του, που είπαμε στην αρχή, στην ΑΕΚ έχει γίνει πλέον συνήθεια. Κανόνας.

Για να μιλήσουμε με ιατρικούς όρους, πρόκειται για το τελευταίο στάδιο της φτώχειας. Δεν είναι, όμως, μεγάλη η απόσταση που απέχει ο Παναθηναϊκός. Μάλλον στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται. Αν μπει στο ταμείο ποντικός, θα πεθάνει από την ασιτία. Ούτε εικοσάευρο δεν πρόκειται να βρει να μασουλήσει. Κι ο Αλαφούζος έχει στα σκαριά νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο τάλιρο εκατομμύριο κι από κει και πέρα ό,τι μαζέψει.

Οχι από τον κόσμο που από τον Γενάρη και μετά θα έχει στεγνώσει εντελώς από τα μέτρα του Στουρνάρα, αλλά από τους πρώην μεγαλομετόχους. Δεν το βλέπω όμως και τόσο εύκολο. Ο Βαρδινογιάννης το έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν βάζει σέντζι. Οι οργανωμένοι άλλωστε, που ο Αλαφούζος τους έχει κορώνα στο κεφάλι του και είναι ουσιαστικά συνιδιοκτήτες, πάλι τον βρίζανε την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Σέντζι δεν βάζει ούτε και ο Παύλος. Ο Νικόλας ο Πατέρας, ο «καπετάνιος των ονείρων» της «Θύρας 13» επίσης δεν πρόκειται να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Μόνο το μυαλό βάζει και δίνει συμβουλές στον Αλαφούζο πώς να αντιμετωπίσει και να πολεμήσει την «παράγκα» του Μαρινάκη. Ο Πατέρας άλλωστε δεν είναι της φτώχειας. Είναι του πλούτου. Ο Πατέρας είναι για να διαχειρίζεται εκατομμύρια και στο αβέρτο μάλιστα. Οχι για να τσοντάρει σε κατοσταριές χιλιάδες. Με τέτοια νούμερα δεν ασχολείται.

Ο Βγενόπουλος (φωτό) που αγαπάει τον Παναθηναϊκό κι είναι πάντα κοντά στην ομάδα, θα βάλει. Πόσα να βάλει όμως; Στην καλύτερη των περιπτώσεων δύο κατοστάρικα όπως στην προηγούμενη αύξηση. Αντε να βάλει κι ένα κατοστάρικο ο Πολέμης. Σούμα και με τους δύο μαζί τα κατοστάρικα γίνονται τρία. Κι άιντε να γίνουνε στην καλύτερη των περιπτώσεων πέντε. Ποια τρύπα να πρωτοβουλώσεις με πέντε κατοστάρικα; Ούτε γι' αυτά που έχει λαμβάνειν ο Κατσουράνης δεν φτάνουνε. Αυτά.

Οπου φτωχός και η μοίρα του

ΚΙ επειδή η πενία τέχνες κατεργάζεται, μόνο στη θεωρία κι όχι στην πράξη, για να βρει ο ρέστος λεφτά δύο τρόποι υπάρχουν μόνο. Ή να πουλήσει ή να δανειστεί. Και στις πλείστες των περιπτώσεων και τα δύο μαζί. Τρίτος τρόπος να βρεθούνε λεφτά δεν έχει ανακαλυφθεί. Εκεί ακριβώς έχει στραφεί και ο Αλαφούζος. Καταρχήν σε δάνειο από τράπεζες. Που αυτή τη στιγμή είναι σαν να ψάχνεις να βρεις πηγές να αναβλύζουν γάργαρα στην έρημο Σαχάρα. Προς το παρόν οι τράπεζες είναι στεγνές αλλά κι όταν πέσουνε τα λεφτά της δόσης κουμάντο θα κάνουνε οι επίτροποι της τρόικας.

Δάνεια δηλαδή με το σταγονόμετρο. Σε ό,τι έχει να κάνει με περιουσιακά στοιχεία, ο Παναθηναϊκός ακίνητα δεν έχει. Από κινητά, που μπορούν να θεωρηθούν οι ποδοσφαιριστές, τα κουκιά είναι μετρημένα. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει κάποια λεφτά αυτή τη στιγμή είναι ο Καρνέζης. Γκολκίπαρος με τα όλα του. Μακράν του δεύτερου στην Ελλάδα, δικαίως έχει πάρει τη φανέλα της εθνικής ομάδας στο σπίτι του.

Με την κρίση όμως που γενικότερα υπάρχει στην Ευρώπη και στο ποδόσφαιρο τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του. Το ρεπορτάζ δηλαδή λέει ότι υπάρχει πρόταση από ιταλική ομάδα που συζητάει ο Παναθηναϊκός. Με κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο. Με τον Παναθηναϊκό να μη λέει όχι, αλλά να ζητάει ένα δίφραγκο. Και με τα δεδομένα να είναι εις βάρος του. Ποιος από τους δύο έχει δηλαδή τις περισσότερες πιθανότητες να στυλώσει τα πόδια και να κερδίσει στις διαπραγματεύσεις: Ο χορτάτος που έχει τα λεφτά στην τσέπη ή ο νηστικός που τα έχει ανάγκη και κόψιμο; Γι' αυτό είπαμε όπου φτωχός κι η μοίρα του.

Θα βοηθήσει η Παναγιά ή τα βουντού;

ΑΥΤΟ το Σαββατοκύριακο είναι το διήμερο απαντήσεων σε πολλά μέτωπα της Super League: Θα διατηρήσει το αήττητο ο Ολυμπιακός στην Τούμπα; Οταν μάλιστα ύστερα από ματς Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι κατά κανόνα φρέσκος; Θα αντέξει ο Δώνης δεύτερη κολλητή ήττα σε ντέρμπι; Κι όταν μάλιστα ο ΠΑΟΚ δεν βλέπεται; Ποιος θα κάνει ρεπετισιόν στην Τρίπολη; Ο Αστέρας μετά το 3-0 επί του Ατρόμητου ή ο Πανιώνιος μετά το 4-0 επί του Πλατανιά; Με ποιον θα είναι ο Θεός και με ποιον ο «διάολος» την Κυριακή στον Πλατανιά;

Η Παναγιά θα βοηθήσει τον Αναστασιάδη ή τα βουντού τον Ρότσα; Τι θα κάνει ο Σπανός αν δεν κερδίσει ο Ατρόμητος τη Skoda; Για τα τρία στη Τρίπολη τα έχωσε στους παίκτες. Αν στραβώσει το ματς με την Ξάνθη θα συνεχίζει να στηρίζει τον Μπάγεβιτς; Θα κάνει δεύτερη σερί νίκη η ΑΕΚ μετά τα ντόρτια στη Βέροια ή θ' αποδειχθεί ο Κομπότης τσάμικος ταμπάκος; Θα μπορέσει να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΣ ο Αναστόπουλος; Τα προηγούμενα που έχει στα Γιάννενα ο «μουστάκιας» είναι πολλά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος θα φωνάζει περισσότερο την Κυριακή το βράδυ; Ο Παναθηναϊκός για τον Αρετόπουλο ή ο ΠΑΟΚ για τον Μάνταλο;

Γεννήθηκα σε μια παράγκα.

-Γιώργος Νταλάρας.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags