Facebook Pixel «Αν καταφέρω και πείσω τον Βιεϊρίνια...»
| 2012-11-23 18:50:00

«Αν καταφέρω και πείσω τον Βιεϊρίνια...»

«Αν καταφέρω και πείσω τον Βιεϊρίνια...»

Από... ανάκριση πέρασαν οι φίλοι του Ολυμπιακού τον Πάουλο Μασάντο, σε live chat που είχαν μαζί του. Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου οι Πειραιώτες πρέπει να αποδείξουν τι ομάδα είναι, αλλά και στις προσπάθειες που κάνει για να φέρει στο Λιμάνι τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάουλο Μασάντο:

«Καλησπέρα σας. Είμαι ο Πάουλο Μασάντο και είμαι έτοιμος να απαντήσω στις ερωτήσεις... Θέλω να σας ενημερώσω πως έχω πλέον τη δική μου ιστοσελίδα η οποία είναι www.paulomachado.pt η οποία τώρα είναι στα Πορτογαλικά και στα αγγλικά και θα γίνει και στα ελληνικά».

Στην συνέχεια, ο Πορτογάλος αναφέρθηκε για το ματς με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας: «Ποτέ δεν πηγαίνουμε για την ισοπαλία. Εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη γιατί θέλουμε ν' αυξάνεται τη διαφορά μας απ' τους αντιπάλους που μας ακολουθούν».

 

Σχετικά με τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα τόνισε: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πως πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος με πολύ ωραίους ανθρώπους. Παρά τα όσα άσχημα συμβαίνουν, είναι ένα πολύ όμορφο μέρος. Και όσο για το πρωτάθλημα, η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού απ' τις άλλες ομάδες φαίνεται. Γι' αυτό ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό. Γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Ξέρω ότι η χώρα δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω της κρίσης. Και αυτό μου δίνει δύναμη να δουλεύω πιο σκληρά».

Επίσης, αναφέρθηκε στο φλερτ με τον Ολυμπιακό και τα προηγούμενα χρόνια: «Όχι, γιατί πριν ήταν Ισπανός προπονητής. Από πριν ήθελα να έρθω. Το γεγονός πως έχουμε έναν προπονητή που μιλάμε την ίδια γλώσσα, σίγουρα βοήθησε».

Για το Europa League δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε δυνατά, αν πάμε πολύ καλά, γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη. Να προχωρήσουμε όσο περισσότερο».

Για τη θέση στην οποία αγωνίζεται: «Όλοι ξέρουμε πως η κανονική μου θέση είναι στο κέντρο, πίσω απ' τον επιθετικό. Το σημαντικό δεν είναι που θέλω εγώ να παίζω. Το σημαντικό είναι να παίζω εκεί που με χρειάζεται η ομάδα μου».

Για την ομοιογένεια του Ολυμπιακού: «Η μεγαλύτερη δύναμη που έχει ο Ολυμπιακός είναι η ίδια η ομάδα. Φαίνεται ήδη η διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Οι παίκτες γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους. Αυτή είναι η δύναμή μας, η ομάδα».

Για την σχέση του με τον Ζαρντίμ τόνισε: «Σίγουρα, βοηθάει πάρα πολύ να συνεννοούμαι απόλυτα με τον προπονητή για το τι ζητάει μέσα ακριβώς μέσα στο γήπεδο. Βοηθάει ότι είμαστε απ' την ίδια χώρα».

Επίσης, δήλωσε για τα επόμενα ματς των «ερυθρολεύκων»: «Ναι, είναι αυτό για το οποίο μιλάμε συνεχώς στα αποδυτήρια. Να κερδίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια για να αποδείξουμε τι σημαίνει Ολυμπιακός».

Για το αν έχει επαφές με άλλους Πορτογάλους παίκτες δήλωσε: «Όχι, δεν έχω επαφές με άλλους Πορτογάλους. Ο μόνος παίκτης που έχω μιλήσει είναι ο Κοέλιο του Άρη».

Για τη δυσκολότερη ομάδα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός, ο Μασάντο δήλωσε: «Ο Αστέρας Τρίπολης πιστεύω πως ήταν η ομάδα που μας δυσκόλεψε πολύ. Μας δημιούργησε προβλήματα. Και ο Άρης στο γήπεδό του ήταν δυνατός».

Επίσης, τόνισε για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Το σημαντικό είναι ότι αν πάμε για να κερδίσουμε και όντως κερδίσουμε, αυτό θ' αλλάξει».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές των Πορτογάλων με τους Έλληνες τόνισε: «Ναι, μοιάζουν αρκετά. Και αυτόν τον καιρό οι δύο λαοί περνούν οικονομικές δυσκολίες. Πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Μοιάζουμε επίσης και στο θέμα του φαγητού. Όπως στους Έλληνες, έτσι και στους Πορτογάλους αρέσει πολύ το φαγητό».

Για την πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League δήλωσε: «Πιστεύω πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα δύο πρώτα παιχνίδια. Ήταν πολύ νωρίς, δεν είχαν γνωριστεί οι παίκτες καλά μεταξύ τους. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Αν αυτά τα δύο παιχνίδια μπορούσαν να γίνουν τώρα, θα ήταν όλα διαφορετικά, γιατί αποδείξαμε πως είμαστε μία ομάδα που έχουμε την ικανότητα να είχαμε».

Για το αν είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό δήλωσε: «Πιστεύω πως ποτέ δε θα πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, γιατί πάντα έχω περιθώρια βελτίωσης. Τώρα που έχω προσαρμοστεί περισσότερο στην ομάδα, θέλω να τα πάω καλύτερα».

Για το αν είναι σημαντικό βήμα για την καριέρα του η μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό τόνισε: «Πιστεύω ότι μέχρι αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό βήμα που έχω κάνει στην καριέρα μου. Θέλω να προσφέρω περισσότερα στον Ολυμπιακό και να αποτελέσω μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού».

Για το αν ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό: «Είχα παίξει με την Σεντ Ετιέν απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχα πει πως πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ομάδα. Από τότε είχα πει πως ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Αυτή τη στιγμή είναι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη 2η θέση. Είναι ο αντίπαλος που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο».

Για τον εφετινό στόχο του Ολυμπιακού: «Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αν μπορούμε να γράψουμε ιστορία και να το πάρουμε με 15 ή 20 πόντους διαφορά, γιατί όχι».

Για τους φιλάθλους της ομάδας του δήλωσε: «Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ο κόσμος. Το πως δείχνει την αγάπη του για την ομάδα. Με ενοχλεί πολύ ο τρόπος που οδηγάτε. Μοιάζει σα να θέλουν να σκοτώσουν».

Για τον Βιεϊρίνια δήλωσε: «Παίζαμε πολλά χρόνια στην Πόρτο και είμαστε σαν αδέλφια. Του μιλάω συνέχεια γι' αυτό. Αν καταφέρω να τον πείσω, γιατί όχι».

Για το τι σκέφτεται ο κόσμος του Ολυμπιακού: «Όχι, οι ποδοσφαιριστές έχουμε στο μυαλό μας πως πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και δίνουμε όλο και περισσότερο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αν το σκεφθούμε αυτό, πως όλα έχουν τελειώσει, τότε όλα μπορούν ν' αλλάξουν».

Για το ποιος είναι ο συμπαίκτης με τον οποίο νιώθει πιο άνετα δήλωσε: «Με όλους τους συμπαίκτες μου. Με τον Γκρέκο, τον Μοδέστο. Με όλους τους παίκτες νιώθω άνετα. Γιατί ένας παίκτης πρέπει να αισθάνεται με όλους τους συμπαίκτες του. Το σημαντικό είναι υπάρχει μία δεμένη ομάδα».

Για τον προπονητή που είχε στην καριέρα του και έχει ξεχωρίσει: «Έχω δουλέψει με τον Μουρίνιο. Οπότε είναι αυτός που μου έχει μείνει. Πάντα με βοηθούσε. Φαινόταν ότι θα ξεχώριζε».

Για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League: «Είναι δύσκολο, γιατί τα παιχνίδια είναι όλα δύσκολα γιατί θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό όλοι οι αντίπαλοι. Θα το προσπαθήσουμε».

Για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού δήλωσε: «Πιστεύω πως είναι σε πολύ καλό επίπεδο οι παίκτες της Ακαδημίας. Αυτό φαίνεται ότι υπάρχουν πάντα παίκτες που προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Και είναι σημαντικό να βγαίνουν παίκτες απ' τις Ακαδημίες».

Για τη μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό συμπλήρωσε: «Όπως είπα και πριν, ήταν το πιο σημαντικό βήμα που έχω κάνει στην καριέρα μου. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι κατώτερο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα που κερδίζει τίτλους. Και εγώ ήθελα τίτλους στην καριέρα μου. Όπως είπα και πριν, έχω παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό με την προηγούμενη ομάδα μου και ήθελα να έρθω γιατί μου άρεσε η ατμόσφαιρα και ο κόσμος».

Για το αν έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός τόνισε: «Ναι, γιατί η ομάδα έχει αποδείξει πως έχει ποιότητα. Μπορεί να παίξει πολύ καλά. Και αν έχουμε λίγη τύχη με το μέρος μας, μπορούμε να φθάσουμε μακριά».

Για το αν μπορεί να προσφέρει περισσότερα τόνισε: «Το ξέρω ότι μπορώ να δώσω περισσότερα...».

Για την εικόνα που έχει από τον ΠΑΟΚ: «Είδα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Έχει ποιοτικούς παίκτες οι οποίοι παίζουν καλά. Αλλά στην άμυνα μπορούμε να τους πιέσουμε».

Σχετικά με το αν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει αντίκτυπο στον Ολυμπιακό τόνισε: «Νομίζω πως ναι...».

Για το αν θέλει να παραμείνει χρόνια στον Ολυμπιακό δήλωσε: «Δεν είμαι εγώ που παίρνω αποφάσεις. Πρέπει να σεβαστώ τις αποφάσεις του προπονητή. Έτσι με έχει μεγαλώσει ο πατέρας μου. Να έχω πάντα σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους...».

Για την αγαπημένη του ομάδα στην Πορτογαλία δήλωσε: «Πόρτο. Και έχω τατουάζ με τον Δράκο. Και όλοι στο σπίτι μου είναι φαν της Πόρτο. Στην Πορτογαλία, είναι η Πόρτο με την Μπενφίκα όπως είναι εδώ ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλος φανατισμός».

Επίσης, ο Μασάντο τόνισε για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Πιστεύω πως όχι. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει πολύ καλά. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο, νομίζω πως δε θα χρειαστούμε ενίσχυση».

Για την εικόνα που έχει από τον Παναθηναϊκό δήλωσε: «Δεν ξέρω πολλά για τον Παναθηναϊκό γιατί δεν έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια. Δεν είναι σε καλή κατάσταση γιατί έχουμε μεγάλη διαφορά Αλλά είναι μία μεγάλη ομάδα που πρέπει να την προσέχουμε».

Για το αν παίξει ο Κοντρέρας στην Τούμπα δήλωσε: «Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Κοντρέρας. Αν ήμουν προπονητής, θα σας έλεγα. Για την ατμόσφαιρα μου έχουν πει οι συμπαίκτες μου. Θα είναι φανταστική η ατμόσφαιρα, θα πετάνε πράγματα. Αλλά μου αρέσει να παίζω έτσι σε τέτοιες συνθήκες».

Για το τι αποτέλεσμα θέλει στην Τούμπα τόνισε: «Όχι, το καλό αποτέλεσμα θα είναι η νίκη. Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι ότι πας για τη νίκη. Γιατί αν σκέφτεσαι την ισοπαλία, θα χάσεις».

Τέλος, ο Μασάντο τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού για την επικοινωνία. Ξέρω ότι περιμένουν περισσότερα από εμένα. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Δουλεύω για να προσφέρω περισσότερα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags