Οταν ο κάθ´ ύλην αρμόδιος σηκώνει τα ... χέρια ψηλά, όχι βέβαια από ενθουσιασμό στους ρυθμούς του ... Χατζηγιάννη αλλά απο απογοήτευση και αδυναμία να ερμηνεύσει το αυταπόδεικτο, τότε το πράγμα είναι αρκούντως σοβαρό.

Ενδεχομένως ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης να αποκάλυπτε στο Γερμανό προπονητή ότι "αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει" η πολύ πιο προχωρημένο ότι ... "με πορδές δεν βάφονται αβγά".

Προς θεού, το τελευταίο δεν έχει να κάνει με το ταλέντο των νεαρών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που, κάτω απο άλλες συνθήκες και στο πλευρό έμπειρων ποδοσφαιριστών, σε ρόλους δεύτεροαγωνιστικούς και απαλλαγμένοι απο το βάρος της ευθύνης που ο πρωταγωνιστικός ρόλος προυποθέτει, θα μπορούσαν με ασφάλεια να καλλιεργήσουν, να βελτιώσουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Ενώ τώρα ειναι υποχρεωμένοι να κολυμπήσουν στα βαθιά χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, να παλαίψουν με τα θηρία και ο ... σώζων εαυτόν σωθήτω. Οι υπόλοιποι θά έχουν την τύχη του ..."Ντίμι" του "εγκληματία".

Η ΑΕΚ απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει το κέρδος της Βέροιας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα κι ας υποστηρίζουν κάποιοι ότι και η ΑΕΚ ήθελε τον Γερμανό της.

Το ταλέντο, ο ενθουσιασμός, οι εμπνεύσεις του Λίνεν, ο αντιφουρτάδο Τσίτας, ο φουνταριστός Κατίδης, η εκτός έδρας "τεσσάρα" επι της Βέροιας, οι ελπίδες για ένα σημαντικό σερί νικών που θα ανέσυραν την ΑΕΚ απο τα βάθη της ανυποληψίας, πήγαν περίπατο.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο "εγκληματίας" σύμφωνα με τους αμερόληπτους, ανιδιοτελείς και πάνω απο όλα ανεξάρτητους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, έχοντας διαπράξει το αδίκημα της ασθενούς απόκρουσης που επέτρεψε στον Ναπολεόνι να πετύχει το γκολ της ήττας απο το Λεβαδειακό θα πρέπει να τιμωρηθεί με τρόπο. παραδειγματικό.

Ο 34χρονος τερματοφύλακας (στις 29 του μήνα έχει τα γενέθλια του) που... δεν έβαλε το χεράκι του ( η το έβαλε ελαφρώς) θα πρέπει να ριχτεί στη πυρά για να εξιλεωθεί ο ίδιος για το "έγκλημα" του και να εξαχνιστούν και οι υπόλοιποι που ηθελημένα ή αθέλητα συμμετείχαν στην αποτρόπαια πράξη. Κυρίως, όμως, ο Έβαλντ Λίνεν που θυμίζοντας ... μοναχό βάφτισε τον κεντρικό επιθετικό δεξί χαφ και το χαφ φουνταριστό και στο τέλος αδυνατούσε να αντιληφθεί τα αυτονόητα.

Η Ρόδος πέφτει μακριά απο την Αθήνα κι έτσι το ... πήδημα που επιχείρησαν οι θριαμβευτές της Βέροιας μετρήθηκε κατώτερο των προσδοκιών. Ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας στα χέρια αποδιοπομπαίων τράγων.

Και έτσι κατέστη αδήριτος η ανάγκη της επίκλησης του ΑΝ. Αν ο Κατίδης είχε ευστοχήσει στο πρώτο εικοσάλεπτο. Αν η ομάδα είχε διατηρήσει το ρυθμό της και στο δεύτερο ημίχρονο. Αν... Αν... Αν.

Δυστυχώς όμως για τους φίλους της ΑΕΚ η ιστορία δεν γράφεται με "Αν". Ο Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ για το ποίημα του "Αν" και ενδεχομένως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ( θα φανεί στην πορεία ) θα μπορούν να υπερηφανεύονται για το "Αν" τους. Για τους υπόλοιπους θνητούς το "Αν" θα παραμείνει άνευ αξίας και ουσιαστικού αντικρίσματος.

Εξάλλου αν το "Αν" είχε έστω και το ελάχιστο ουσιαστικό αντίκρισμα δεν θα είχε σημειωθεί μια απο της μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. "Αν" οι παίχτες της Μπάγερν στον τελικό του champions league είχαν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αντί στο δοκάρι, στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα και είχε γίνει το 2-0 δεν θα φτάναμε στην επική ανατροπή απο την Μαντσεσερ Γιουνάϊτεντ στις καθυστερήσεις με 1-2 και την κατάκτηση του τροπαίου απο τους Αγγλους.

Αλλά και το άλλο. Αν η γιαγιά μου είχε ... όρχεις θα μπορούσε να είναι παππούς οιποιουδήποτε εκτός απο μένα.Αν είχε ευστόχησει ο Κατίδης στο πρώτο εικοσάλεπτο κι αν είχε προηγηθεί η ΑΕΚ με 2-0 τότε...

Ε, λοιπόν, το ίδιο υποστηρίζουν και οι παίχτες της Βέροιας. Αν δεν είχε κάνει λάθη η άμυνα τους δεν θα είχε προηγηθεί η ΑΕΚ με 2-0 οπότε θα μπορούσαν να παλαίψουν το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ας μη ξεχνάμε οτι τα δυο πρώτα γκολ της ΑΕΚ με την Βέροια προήλθαν απο ολέθρια σφάλματα της άμυνας των γηπεδούχων και όχι απο το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι. Δώρα ήταν των Βεροιωτών προς τους αναξιοπαθούντες παίχτες της Ενωσης.

Γεγονός είναι οτι η ΑΕΚ πέρα απο το ταλέντο, τον ενθουσιασμό, την ταχύτητα και την δύναμη ορισμένων παιχτών της δεν έχει να επιδείξει κάποιο απο στοιχεία που προσδιορίζουν την ποιότητα και το μέγεθος της κάθε μεγάλης ομάδας.

Δυστυχώς για τους φίλους της και οπαδούς της, ο ενθουσιασμός και το ταλέντο παραμένουν άνευ ουσίας όταν οι νεαροί ποδοσφαιριστές αγνoούν τους τρόπους και τα μέσα που θα τους επέτρεπαν να αξιοποίησουν τα προσόντα τους επ´ ωφελεία της ομάδας.

"Ο ενθουσιασμός είναι ένα λουλούδι της νεότητας, που η απογοήτευση είναι ο καρπός του" υποστηρίζει ο Αλέξανδρος Δουμάς ο πατήρ.

Η εντός έδρας ήττα απο τον Λεβαδειακό, πέραν του οδυνηρού του πράγματος και του γεγονότος ότι κρατά καθηλωμένη την ΑΕΚ στην άκρως ταπεινωτική και απαξιωτική τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπως εξάλλου και η εκτός έδρας ευρεία νίκη επι της Βέροιας, δεν αλλάζουν την πορεία της ομάδας που θα συνεχίσει να κινείται σε φόντο μαύρο και γκρίζο αναζητώντας τις υπόλοιπες αποχρώσεις της ίριδας.

Κομμάτι του ... μαύρου και του γκρίζου και ο πρόεδρος Ανδρέας Δημητρέλος που απ´ αύριο ανοίγει νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τους ποδοσφαιριστές και τους μάνατζερ στους οποίους οφείλει η ομάδα, με στόχο να πετύχει το "κούρεμα" των απαιτήσεων τους για να καταστήσει το χρέος της ΠΑΕ βιώσιμο. Το τελευταίο, βέβαια, δεν ισχύει γιατί έτσι κι αλλιώς το χρέος είναι βιώσιμο αλλά το αναφέρω παρασυρμένος απο το ρεύμα των ημερών.

Είπα ρεύμα και θυμήθηκα τη ΔΕΗ. Αφού μας άλλαξαν τα φώτα οι κυβερνώντες έρχεται το "κοινωφελές" ίδρυμα να αυξήσει τα τιμολόγια συμβάλλοντας με τον τρόπο της στην επίτευξη του μεγάλου στόχου που ειναι η φτωχοποίηση των Ελλήνων. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουτάλα νεκροθάφτη γιατί υπάρχουν οι ... φακοι και και οι μπαραρίες. Τα κεριά, οι δαυλοί και τα ξύλα.

Φως περισσότερο φως ανάψτε κάνα φως εκεί στα Σπάτα, αδέρφια, γιατί αν πιστέψουμε τα φημολογούμενα οι υποψήφιοι επενδυτές Βιντιάδης και Χάρις δεν είναι διατεθειμένοι να τα χώσουν χοντρά στην ΠΑΕ.

Κάτι ψιλά είναι διατεθειμένοι να βάλουν κι αυτά με την προϋπόθεση οτι θα στεφθεί με επιτυχία το ... " PSI " του Δημητρέλου. Διαφορετικά αν δεν ευοδοθούν οι προσπάθειες του προέδρου και κάποιοι απο τους πιστωτές αρνηθούν το "κούρεμα" τότε το "PSI" του κυρ Αντρέα θα έχει την τύχη του αντιστοίχου του... Βαγγέλαρου.

Κλείνω με την υπενθύμιση ότι οι υποψήφιοι επενδυτές Βιντιάδης και Χάρις μετέχουν σε ένα fund το οποίο ενδιαφέρεται να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο φερόμενος ως βασικός επενδυτής Δημήτρης Βοντιάδης θα συμμετάσχει στην επένδυση μ´ ένα ποσό της τάξης του 1 η το πολύ του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: pamesports.gr