Facebook Pixel «Η μαφία διοικεί το ποδόσφαιρο!»
| 2012-11-26 00:12:00

«Η μαφία διοικεί το ποδόσφαιρο!»

«Η μαφία διοικεί το ποδόσφαιρο!»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως υπάρχει μαφία που διοικεί το ποδόσφαιρο και επανέλαβε πως οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια!

Αναλυτικά τα λόγια του Γιάννη Αλαφούζου:

«Νομίζω ότι τα λόγια περισσεύουν. Είδα με έκπληξή μου πως ο κ. Αρετόπουλος ήταν διαιτητής στο Καραϊσκάκης με τα γνωστά επεισόδια, που είχε δει το πανελλήνιο και θυμόμαστε όλοι τι είχε γίνει. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό πλέον. Η διαιτησία και όλα αυτά που συμφέρουν δεν μας αφήνει περιθώριο από το να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας».

Για τις κινήσεις του Παναθηναϊκού: «Δεν θα απέκλεια την προσφυγή μας στην τακτική δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, καθώς μας κυνηγάει εμάς ο αθλητικός εισαγγελέας».

Για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για τους εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου: «Πιστεύω πως μπορούν να πάνε φυλακή. Εμπλέκονται σε μια δίωξη κακουργηματική. Έχει ξεκινήσει αυτή η έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη και ακόμα είναι παρόντες στο ελληνικό πρωτάθλημα και παίζουν αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Υπάρχουν άνθρωποι που διώκονται ότι έχουν στοιχηματίσει παράνομα, ότι έστηναν αγώνες, ότι οι ίδιοι οι διαιτητές στηνόντουσαν, και τώρα να συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου».

Για το αν η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια θεωρείται έσχατη λύση από τον Παναθηναϊκό: «Είναι η κίνηση που μπορούμε να κάνουμε, εκτός αν χρησιμοποιήσουμε μεθόδους που χρησιμοποιούν άλλες ομάδες. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε εμείς την αυτοδικία. Την έχουν γευτεί άλλοι διαιτητές. Έχουν ανατιναχτεί μαγαζιά, έχουν γίνει πολλά πράγματα».

Στην συνέχεια ήταν πιο αιχμηρός λέγοντας: «Υπάρχει μαφία που διοικεί το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε πρόσωπα ή θεσμό. Αλλά είναι σαφές αυτό που βλέπουμε. Κατά τη δική μου την εκτίμηση, τα γεγονότα δείχνουν πως το πρωτάθλημα εξελίσσεται μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα. Κερδίζουν ομάδες που δεν έπρεπε να κερδίζουν, κάποιες άλλες ομάδες χάνουν. Δεν ξέρω αν υφίσταται η παράγκα και δεν ξέρω αν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Με αυτά που συμβαίνουν, με ξυλοδαρμούς διαιτητών, με βόμβες που μπήκαν σε διαιτητές, δείχνει ότι υπάρχει μια μαφία, η οποία κινεί κάποια νήματα».

Για το αν υπάρχει προσπάθεια να χαλάσει η προσπάθεια ανόδου του Παναθηναϊκού μετά και την αλλαγή προπονητή: «Οπωσδήποτε υπάρχει τέτοια προσπάθεια. Σας θυμίζω την περίπτωση του Σιδηρόπουλου που έκανε το ίδιο για να αποσταθεροποιηθεί ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες κι ο προπονητής είναι άνθρωποι και επηρεάζονται και σπάει το ηθικό τους. Άρα κι εμείς πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικότητα».

Για το τι έχει να πει στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Τι να πούμε στον κόσμο; Υπάρχει αυτό το περίφημο αυτοδιοίκητο, αλλά τι να πούμε… Εμείς θα κάνουμε πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει ίσως στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα προσφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια. Εφόσον κριθεί σκόπιμο, αυτό θα κάνει κι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags