Πρώτον, ότι ο ΠΑΟΚ (με εξαίρεση το 4-1 με τον Άρη) φέτος σε όλα τα παιχνίδια του στην Τούμπα, σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, δέχεται γκολ μόνο στο α’ ημίχρονο και σκοράρει ο ίδιος μόνο στο β΄ ημίχρονο! Το ίδιο ακριβώς δεν έγινε και τώρα; Ο Ολυμπιακός 1-0 στο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ισοφάριση στο β’…

 Δεύτερον, ότι ο Ολυμπιακός πέντε φορές είχε παίξει στην Τούμπα αμέσως μετά από παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ κι είχε δύο διπλά και τρία 1-1. Τι έφερε χθες; 1-1…

 Μάλιστα, κατέληγα το κομμάτι μου με την εκτίμηση ότι τα προ του αγώνα δεδομένα οδηγούν το παιχνίδι σε Χ η, διπλό, αλλά δεν μπορείς να αποκλείσεις τον άσο, αφού φέτος μετά από το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός πάντοτε ζορίζεται πολύ σε όλα τα παιχνίδια του. Και το αποτέλεσμα που ήρθε ήταν το πρώτο που σημείωνα (Χ), ενώ το δεύτερο σημείο, το διπλό, ήταν το πιο κοντινό αποτέλεσμα, εάν δεν κάθονταν το ματς στο Χ.

 Τέλος πάντων, σχολίαζα πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να μπει στην Τούμπα όπως πέρσι, που ήταν 2-0 στο 18’! Και πράγματι μπήκε καλά ο Ολυμπιακός και προηγήθηκε σχετικά γρήγορα. Μόνο που άλλο είναι το 1-0 κι άλλο το 2-0. Όσο μένει το 1-0, ο άλλος διατηρείται εν ζωή. Κι όσο ο αντίπαλος είναι εν ζωή, μπορεί να σε χτυπήσει…

 Θέλω, όμως, να σταθώ στο Μασάντο. Το παιδί προφανώς έχει παρεξηγήσει το ρόλο του! Ο Ολυμπιακός δεν τον πήρε για σκόρερ. Και δεν ήταν δυνατόν να τον πάρει για σκόρερ, αφού σε όλη του την καριέρα, πάνω από πέντε γκολ σε μία σεζόν δεν έχει βάλει. Κι αυτά τα έβαλε μία φορά και δεν τα ξανάβαλε.

 Ο Ολυμπιακός τον πήρε για να φτιάχνει γκολ και φυσικά αν μπορεί να σκοράρει κιόλας. Αλλά ο Μασάντο αυτό που κάνει είναι να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει. Να σουτάρει απ΄ όπου κι αν βρίσκεται. Κι ας είναι συμπαίκτες του σε πολύ καλύτερες θέσεις. Και να έβαζε και γκολ τουλάχιστον με αυτά τα σουτ, να πεις να πάει στο διάολο. Αλλά ένα γκολ έχει βάλει κι αυτό με φάουλ στον πιτσιρικά γκολκίπερ του ΟΦΗ, μέσα στο Καραϊσκάκη. Βλέπεις τον πίνακα της στατιστικής υπηρεσίας: έχει 20 σουτ και ένα γκολ. Δηλαδή γι’ αυτό το ένα γκολ, έχει κάνει 20 σουτ!

 Ας του εξηγήσει κάποιος ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να παίρνεις την μπάλα και να σουτάρεις. Ειδικά όταν δεν σουτάρεις καλά. Κι είναι κρίμα, γιατί τις υπόλοιπες δουλειές τις κάνει καλύτερα ο Μασάντο. Δηλαδή, να κυκλοφορεί την μπάλα και να πασάρει. Την έχει δει ο άνθρωπος ότι πρέπει να βάζει γκολ για να γίνεται ήρωας; Και μας έχει πρήξει με αυτά τα μακρινά σουτ χωρίς καμία τύχη!

 Αν δεν το έχει καταλάβει, μόνο νεύρα προκαλεί. Κι είναι κρίμα, γιατί είναι καλός παίκτης. Όχι σούπερ, αλλά καλός επιθετικογενής μέσος.

Πηγή: Sportfm.gr