Ο Πάουλο Μασάντο έζησε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα την... άλλη πλευρά του νομίσματος, ακούγοντας με το που μπήκε προχθές στον αγωνιστικό χώρο αποδοκιμασίες απο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αποδοκιμασίες που συνεχίστηκαν στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε ο Πορτογάλος άσος και βεβαίως είχαν να κάνουν με τη γενική κακή παρουσία που έχει ο Μασάντο στα τελευταία παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Μασάντο είναι ο πρώτος «ερυθρόλευκος» που «βγαίνει στη σέντρα» από τον κόσμο της ομάδας, που ως γνωστόν είναι απαιτητικός και περιμένει πολλά ειδικά από τον Πορτογάλο, την πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού που ήρθε με πολλές προσδοκίες, όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να μπει στο κλίμα της ομάδας. Αναμφίβολα η γιούχα από οπαδούς της ομάδας που αγωνίζεται ένας παίκτης αποτελεί σίγουρα ένα γερό ταρακούνημα που στην πορεία είτε μπορεί να τον ξυπνήσει είτε να τον λυγίσει.

Στο παρελθόν στον Ολυμπιακό (και όχι μόνο βέβαια) υπήρξαν αρκετές παρόμοιες υποθέσεις, με τον Πάουλο Μασάντο βεβαίως να ελπίζει πως μπορεί να έχει την πορεία που είχε και ο Τζαμέλ Αμπντούν, που είχε βρεθεί πέρυσι εκεί που βρίσκεται φέτος ο Μασάντο. Μπορεί «ο κόσμος να έχει πάντα δίκιο», όμως σίγουρα μια τέτοια αντίδραση, εφόσον συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια και δεν αποδειχτεί απλά ως μια αντίδραση της στιγμής, έχει περισσότερες πιθανότητες να «κάψει» τον παίκτη από το να τον αναγεννήσει. Κάθε περίπτωση, βεβαίως, είναι και διαφορετική.

Η «γιούχα» στον Ντιόγο

Αποτελεί πλέον ξένο σώμα για την ομάδα για άλλους λόγους, όμως και αυτός έχει ζήσει την απόλυτη αποθέωση αλλά και τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ομάδας. Ειδικά μετά το ματς με τη Μακάμπι όπου αποτέλεσε και έναν βασικό λόγο για τον δανεισμό του.

Πατσατζόγλου: Ανέτρεψε τα δεδομένα

Μια από τις βασικές περιπτώσεις παικτών που τα άκουσαν από την εξέδρα αλλά δεν επηρεάστηκαν κάνοντας στη συνέχεια πολύ καλές εμφανίσεις ήταν ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Στο ίδιο διάστημα με αυτό του Καφέ, επί εποχής Σόλιντ, ήταν οι δύο "ερυθρόλευκοι" που ο κόσμος τους χρέωνε πολλά, με τον "Πάτσα" να μη λυγίζει και να αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη της πρώτης θητείας του Βαλβέρδε.

Κοστάντσο: Χαμένη υπόθεση έτσι κι αλλιώς

Ηρθε για τη μετά Νικοπολίδη εποχή και πολύ γρήγορα μας έκανε να... ξεχάσουμε τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Φράνκο Κοστάντσο έδωσε τα αγωνιστικά του δείγματα από νωρίς στην προετοιμασία και στα πρώτα επίσημα άρχισε να "κρεμάει" την ομάδα απο το ένα παιχνίδι στο άλλο. Ο Κοστάντσο τα "άκουσε" από την εξέδρα όμως γρήγορα γρήγορα τέθηκε εκτός ομάδας, καθώς οι επιδόσεις του ήταν απογοητευτικές. Μήπως άλλωστε είναι τυχαίο πως μετά τον Ολυμπιακό έκοψε την μπάλα και το έριξε στο ψάρεμα;

Καφές: Δεν άντεξε την πίεση

Παρότι βρισκόταν αρκετά χρόνια στην ομάδα όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση ακούγοντας αποδοκιμασίες από την εξέδρα δεν άντεξε την πίεση και προτίμησε άμεσα να αποχωρήσει. Ο λόγος για τον Παντελή Καφέ που αποτελεί ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή που λύγισε και δεν θέλησε να συνεχίσει με την αμφισβήτηση των οπαδών της ομάδας του επιλέγοντας μάλιστα στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου να αλλάξει ομάδα.

Η αναγέννηση του Αμπντούν

Το πρώτο μισό της περσινής σεζόν για τον Αμπντούν ήταν απογοητευτικό με τον Βαλβέρδε όμως να τον πιστεύει και να τον στηρίζει μέχρι τέλους. Τον Ιανουάριο, όπου ήρθαν και άσχημα αποτελέσματα για την ομάδα, ο Αλγερινός τα "άκουσε" από την εξέδρα σε δύο ματς της ομάδας βιώνοντας μια δύσκολη γι' αυτόν κατάσταση. Η αντίδραση του Αλγερινού ήταν άμεση. Τόσο με την παρουσία του στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν όσο κυρίως με την εξαιρετική εικόνα που έχει φέτος, όντας ο καλύτερος παίκτης των πρωταθλητών.

Πηγή: Goal