Λίγο η Άρσεναλ, λίγο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και λίγο τα γρήγορα γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε με το «φτωχό» 2-1 τον Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και συνέχισε το αήττητο σερί του.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5' με πέναλτι ο Αμπντούν, ενώ ο Τοροσίδης έκανε το 2-0 στο 19'. Οι Κρητικοί μείωσαν στο 37' με σουτ του Ουντόζι που... έπνιξε ο Κάρολ, ενώ πίεσαν και στην αρχή του δευτέρου μέρους βρίσκοντας χαλαρό τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές μόνο στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλο τέρμα. Ωστόσο, το 2-1 τους έφτανε για να βγουν πρωταθλητές χειμώνα!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε στο 70' για πέναλτι σε χέρι που σταμάτησε σουτ του Τζιμπούρ και ο Πλατανιάς για πέναλτι ξανά στο 91' στον Ναζλίδη από μαρκάρισμα του Χολέμπας. Ο διαιτητής δεν έδωσε κανένα, αλλά μάλλον μόνο των Πειραιωτών ήταν.
Πέναλτι από τα αποδυτήρια!
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος στο παιχνίδι και μόλις στο πέντε άνοιξε το σκορ. Ο Ιμπαγάσα κινήθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή πάνω στην γραμμή του άουτ, ο Δέντσας τον ανέτρεψε με δυνατό τάκλιν και ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων γκρέμισε τον άσο του Ολυμπιακού, αν και οι Κρητικοί φωνάζουν πως η μπάλα είχε περάσει εκτός γηπέδου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αμπντούν, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0. Το τέρμα αυτά ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Πειραιωτών, οι οποίοι πίεσαν πολύ στα επόμενα λεπτά και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φουστέρ, ο οποίος στο 9' σημάδεψε τον Κηπουρό και στο 17' κατάφερε να χάσει μοναδικό τετ α τετ.
Τορο-γκολ, Φουστέρ και... γκέλα Κάρολ
Τελικά, το δεύτερο γκολ ήρθε στο 19', όταν ο Χολέμπας έβγαλε την σέντρα και ο Τοροσίδης με ωραία κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρο των Κρητικών για το 2-0. Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ο Άγγελος Αναστασιάδης έριξε στο ματς στο 22' τον Ντοέ και έκανε πιο επιθετικό τον Πλατανιά. Οι Κρητικοί άρχισαν σιγά – σιγά να απειλούν τον Κάρολ και τελικά στο 37' βρήκαν και δίχτυα. Ο Ουντόζι έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο πορτιέρο των Πειραιωτών δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, έπεσε λάθος και έτσι έγινε το 2-1. Το γκολ αυτό «πείσμωσε» τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός να παίξει φουλ επίθεση. Στο 38' ο Φουστέρ και πάλι σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 44' ο Μήτρογλου από καλή θέση σούταρε άουτ.
Άργησε να... ξυπνήσει και έδωσε δικαιώματα
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως... χαλαρά, ενώ ο Πλατανιάς εμφανίστηκε αποφασισμένος να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Παρόλα αυτά, την πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους την έχασαν οι Πειραιώτες στο 51', όταν από φάουλ του Ιμπαγάσα ο Ουντόζι έβαλε την κόντρα και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μετά από αυτή την φάση οι Κρητικοί ανέβηκαν, βγήκαν μπροστά και πάτησαν περιοχή, ωστόσο με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Κάρολ.
Μάλιστα, το δυνατό σουτ του Παληγεώργου στο 61' μέσα από την περιοχή, ξύπνησε τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι σιγά – σιγά άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Στο 64' ο Μήτρογλου νικήθηκε από τον Κηπουρό εντός περιοχής, ενώ στην συνέχεια οι τρεις διαδοχικές κεφαλιές του Τζιμπούρ κατέληξαν άουτ. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, παρά το γυριστό του Σιόβα στο 90' που κατέληξε άουτ και το δυνατό σουτ του Χολέμπας στο 94', που έδιωξε εντυπωσιακά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Μανιάτης (75’ Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φουστέρ (84’ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου (65’ Τζεμπούρ).
Στον πάγκο: Μέγιερι, Πάντελιτς, Κοντρέρας, Φετφατζίδης.
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Τζανής, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Κάλαϊτζιτς, Δέντσας (22’ Ντόε), Ουντότζι, Μιρτσέτα (72’ Ναζλίδης), Ουκάρ (46’ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Παληγεώργος.
Στον πάγκο: Ζαλούντοκ, Κουρτεσιώτης, Δημήτρης, Αρότσα.
Κάθισε σαν τον... γερο-πλάτανο!
| 01/12/12 - 22:20
Ο Ολυμπιακός μετά τα γκολ των Αμπντούν (πέναλτι στο 5') και Τοροσίδη (κεφαλιά 19'), «άραξε» και νίκησε 2-1 τον Πλατανιά, που μείωσε με τον Ουντόζι στο 37' από δώρο Κάρολ.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο