Facebook Pixel Του έβγαλαν το ...καπέλο
| 2012-12-03 10:00:00

Του έβγαλαν το ...καπέλο

Του έβγαλαν το ...καπέλο

«Υπόκλιση» και αποθέωση για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό από όλους τους συμπαίκτες. Βασικό τον προορίζει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη και ο Αργεντινός μέσος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για ν' απολαύσουν καλό θέαμα οι φίλοι των Πειραιωτών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Επί της ουσίας αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ιμπαγάσα, παρά τα 36 του χρόνια, έχει τη δυνατότητα να δώσει πράγματα που κανείς άλλος παίκτης στη φετινή Super League δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του.

Τυχαίο είναι πως με την επιστροφή του Ιμπαγάσα στη βασική ενδεκάδα των Πειραιωτών (ακόμα και σε ματς με αντίπαλο το νεοφώτιστο Πλατανιά) ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερό του ημίχρονο στο πρωτάθλημα; Τυχαίο ήταν πως είχε μια ντουζίνα πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα; Τυχαίο ήταν πως είχε πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι του;

Οχι βέβαια και οι πρώτοι που το αναγνώρισαν αυτό, τόσο μετά το φινάλε του αγώνα με τον Πλατανιά όσο και στη χθεσινή προπόνηση στου Ρέντη, ήταν οι συμπαίκτες του Ιμπαγάσα. Ηταν μάλιστα αρκετοί αυτοί που πλησίασαν τον Αργεντινό και του είπαν έναν καλό λόγο για την εμφάνισή του και το πόσο βοήθησε τον Ολυμπιακό.

«Ο Αριέλ ήταν εκπληκτικός και αποδεικνύει ότι είναι πολύτιμος για την ομάδα και σ' αυτήν την ηλικία» ήταν μάλιστα μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες που ακούστηκαν χθες στου Ρέντη. Ο ίδιος ο Ιμπαγάσα ήταν κεφάτος στη χθεσινή προπόνηση και με την εμφάνισή του επιβεβαίωσε ότι μπορεί να κάνει και τη φετινή σεζόν τη διαφορά για τους «ερυθρόλευκους».

Ο ίδιος άλλωστε ήταν που είχε επισημάνει στο ξεκίνημα της χρονιάς ότι δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές για να περάσει μια σεζόν στον πάγκο και να πάρει «ξεκούραστα» χρήματα. «Δεν είναι του χαρακτήρα του τέτοιες πρακτικές» λένε άλλωστε όσοι τον γνωρίζουν καλά και η αλήθεια είναι πως ο Ιμπαγάσα αποφάσισε να μείνει στον Ολυμπιακό γιατί απλούστατα πίστευε (και πιστεύει) ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του λιμανιού.

Η παρουσία λοιπόν του Αργεντινού μέσου στη βασική ενδεκάδα των πρωταθλητών ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό γιατί απλούστατα η συνεισφορά του Λατινοαμερικάνου είναι μεγάλη σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Μάλιστα, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ιμπαγάσα δείχνει μεγάλη θέληση για να παίξει και στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Αρσεναλ και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.

Ο πολύπειρος μέσος των Πειραιωτών μπορεί και κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό και το «Goal» αναλύει αυτά που προσφέρει ο Αργεντινός στο παιχνίδι της ομάδας του. Στοιχεία που είναι δυσεύρετα στο πρωτάθλημά μας και τα οποία καθιστούν τον Ιμπαγάσα ηγετική φυσιογνωμία των «ερυθρόλευκων».

Δίνει γρήγορο ρυθμό

Η μεγαλύτερη ίσως συνεισφορά του Ιμπαγάσα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι ο ρυθμός που δίνει ο Αργεντινός όταν βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα. Ο τρόπος με τον οποίο κουμαντάρει την ομάδα του ο Λατινοαμερικάνος άσος είναι εντυπωσιακός, καθώς οι περισσότερες πρώτες πάσες των μεσοαμυντικών ή των στόπερ πάνε στα πόδια του Αργεντινού και από εκεί ξεκινούν όλες σχεδόν οι επιθετικές προσπάθειες. Το «μυστικό» βέβαια είναι πως ο Ιμπαγάσα δεν κρατάει την μπάλα στα πόδια του, αλλά φροντίζει να τη δώσει γρήγορα (και το κυριότερο σωστά) σε συμπαίκτη του.

Οι κάθετες πάσες

Η κάθετη πάσα του 36χρονου μέσου μπορεί ν' ακινητοποιήσει την οποιαδήποτε άμυνα και αυτό φάνηκε (για μια ακόμα φορά) και στο ματς με τον Πλατανιά. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Ιμπαγάσα έβγαλε τους συμπαίκτες του σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρουν και αναμφίβολα η ικανότητα του έμπειρου μέσου να πασάρει στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στους επιθετικούς.

Περισσότερες τελικές

Ενα επίσης σημαντικό στοιχείο που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός με τον Ιμπαγάσα στη βασική του ενδεκάδα είναι το ότι οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν περισσότερες τελικές προσπάθειες, κάτι που φυσικά σημαίνει και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ιμπαγάσα είναι μια «μηχανή» ευκαιριών για τον Ολυμπιακό, καθώς οι εμπνεύσεις του αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» για τους συμπαίκτες του μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Η επιλογή του Ζαρντίμ

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει αύριο βράδυ την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επιλογή του Λεονάρντο Ζαρντίμ αναφορικά με το αν ο Ιμπαγάσα θα είναι στη βασική ενδεκάδα των Πειραιωτών. Οι πληροφορίες από του Ρέντη αναφέρουν πάντως ότι ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Μασάντο στο βασικό σχήμα, αφήνοντας τον Ιμπαγάσα στον πάγκο. Ο Μασάντο άλλωστε δεν έπαιξε εναντίον του Πλατανιά (λόγω και της ίωσης) και ο Ζαρντίμ φαίνεται να επιλέγει τον συμπατριώτη του για το ματς με τους Λονδρέζους.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags