Facebook Pixel Τον σεβασμό τον εμπνέεις, δεν τον επιβάλλεις!
| 2012-12-04 16:15:00

Τον σεβασμό τον εμπνέεις, δεν τον επιβάλλεις!

Τον σεβασμό τον εμπνέεις, δεν τον επιβάλλεις!

Μετά τον Ιμπαγάσα έγινε γνωστό πως και ο Κάρολ παρεξηγήθηκε με τον Ζαρντίμ, ύστερα από το ματς με τον Πλατανιά. Μήπως το έχει πάρει λίγο στραβά ο Πορτογάλος τεχνικός;

Γιατί ειδικά με τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες του Ολυμπιακού, που στο κάτω-κάτω είναι και σε κοντινές ηλικίες (ο Λεονάρντο είναι μόλις 38 ετών!), είναι επιβεβλημένο να έχει καλές σχέσεις μαζί τους. Ακόμα και να συζητάει για τα παιχνίδια μαζί τους και να παίρνει την άποψή τους για διάφορα θέματα.

Αντί για αυτό, όμως, τι έχει καταφέρει; Να είναι και οι δύο δυσαρεστημένοι, για διαφορετικούς λόγους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί και ένα κλίμα στα αποδυτήρια, που δεν αρμόζει σε μία ομάδα που βρίσκεται δέκα βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα. Και έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λεονάρντο, λοιπόν, φαίνεται πως έχει πολλά να μάθει ακόμα. Αν όχι στο κομμάτι της προπονητικής, που κι εκεί έχει πολλά να μάθει, σίγουρα στο κομμάτι της ψυχολογίας. Γιατί ένας καλός τεχνικός πρέπει να είναι και ψυχολόγος. Εδώ ο Ρότσα, με το ίδιο ρόστερ που είχε στα χέρια του για μήνες ο Φερέιρα και κατάφερε μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα να κάνει όσα δεν έκανε ο Πορτογάλος προκάταχός του. Καθαρά λόγω της αλλαγής ψυχολογίας στην ομάδα.

Γιατί αν θέλει να προχωρήσει ο Ζαρντίμ σαν προπονητής, είτε στον Ολυμπιακό είτε αλλού, πρέπει να μάθει να εμπνέει τον σεβασμό και όχι να τον απαιτεί. Και, αν θέλετε την άποψη του σκύλου, πρέπει να έχει για πρωτοπαλίκαρά του ποδοσφαιριστές όπως ο Ιμπαγάσα και ο Κάρολ, με την εμπειρία τους και τις παραστάσεις τους και όχι να δημιουργούνται με το παραμικρό παρεξηγήσεις μαζί τους...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags