Facebook Pixel Ο Μπέος, ο Μάνταλος και το "έγκλημα" που δεν έγινε!
| 2012-12-06 17:20:00

Ο Μπέος, ο Μάνταλος και το "έγκλημα" που δεν έγινε!

Ο Μπέος, ο Μάνταλος και το "έγκλημα" που δεν έγινε!

Σε συνομιλίες από το σκάνδαλο με τα στημένα είχε ακουστεί o Μάνταλος, που θα σφυρίξει το ντέρμπι. Πάντως, ο Μπέος τον εκτιμά ως ρέφερι. Πότε του είπε "έπρεπε να κάνω έγκλημα"; Διαβάστε...

Τους τρέλανε όλους η ΚΕΔ με τον ορισμό του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου για το κυριακάτικο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό γιατί κανείς δεν περίμενε τον συγκεκριμένο ρέφερι να επιλεγεί να σφυρίξει το ματς των αιωνίων. Όχι μόνο επειδή δεν είναι διεθνής, αλλά και γιατί υπήρχαν πιο έμπειροι απ΄ αυτόν να αναλάβουν το δύσκολο ...εγχείρημα να σφυρίξουν ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού εν μέσω της γενικότερης αμφισβήτησης που επικρατεί για τη διαιτησία φέτος.

Πρώτο φαβορί ήταν ο Γιάχος, Σπάθας και Κάκος ακολουθούσαν ως γερά αουτσάιντερ, ενώ μεγάλη έκπληξη θεωρείτο ο Παππάς. Τελικά, όμως, η ΚΕΔ -κόντρα σε όλες τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις- όρισε τον Μάνταλο για να διευθύνει το πιο δύσκολο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο συγκεκριμένος ρέφερι έχει σφυρίξει ακόμα ένα ντέρμπι φέτος, το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα, και δεν τα πήγε κι άσχημα. Το παρελθόν, πάντως, του Μάνταλου έχει κάποιες "σκιές". Υπό την έννοια ότι το όνομά του ήταν μπλεγμένο στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, όπως θυμάται -και θυμίζει- πολύ καλά ο σκύλος.

Το όνομα του Μάνταλου ακουγόταν στις συνομιλίες που διέρρευσαν το καλοκαίρι του 2011, τόσο σε μια απομαγνητοφωνημένη κουβέντα του Αχιλλέα Μπέου, όσο και σε μία του Μάκη Ψωμιάδη.

Μάλιστα, λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στο σκάνδαλο, η ΚΕΔ τον είχε υποβιβάσει για τιμωρία στη Β΄ Εθνική, όπου σφύριξε εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο!

Το καλύτερο είναι ότι ο Αχιλλέας Μπέος υπερασπίστηκε πρόσφατα τον Μάνταλο και δήλωσε ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί! "Ηταν τεράστια αδικία αυτό που έγινε πέρυσι με τον Μάνταλο και τον υποβίβασαν στην Β’ Εθνική. Τον ξέρω τον Μάνταλο είναι από τους πιο ικανούς διαιτητές στην Ελλάδα. Είναι άδικο να μιλούν δυο άτομα για κάποιον άλλο και να τιμωρείται ο άλλος. Μιλούσα με κάποιον για τον Μάνταλο, δεν ευθύνεται ο Μάνταλος γι’ αυτό ενώ δεν είπα και κάτι μεμπτό", ήταν τα λόγια του πρώην αφεντικού του Ολυμπιακού Βόλου.

Εξάλλου, όπως έγραψε η νέα και ψαγμένη στήλη του σκύλου "Sportdog Penalty" αμέσως μετά τον ορισμό του Μάνταλου στο ντέρμπι των αιωνίων: "Ο ορισμός έκπληξη έγινε, ήταν όντως ρέφερι απο το Σύνδεσμο Αθηνών αλλά ο Μάνταλος και όχι ο Παππάς! Δηλαδή ο αγαπημένος διαιτητης του Μπέου... Βέβαια ο Αχιλέας είναι πλέον απλός φίλαθλος ενώ ο Mάνταλος αφού πέρσι υποβιβάστηκε στη F.L. επανήλθε και στηρίζεται απο την νέα ΚΕΔ (& όχι μόνο)".

Ο σκύλος έψαξε και βρήκε το απόσπασμα της δικογραφίας των στημένων αγώνων που αποκάλυψε η εφημερίδα το "ΒΗΜΑ" και αφορά συνομιλία μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην άδεια Τούμπα στις 2 Φεβρουαρίου του 2011. Ήταν ματς Κυπέλλου για τη φάση των "16" στη ρεβάνς του 1-1 στο "Καραϊσκάκη", όπου ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με 1-0 χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη στο 50΄, ενώ είχε αποβληθεί ο Μιραλάς στο 82΄.

Ο Αχιλλέας Μπέος, λοιπόν, τηλεφωνεί σε άγνωστο και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος...

ΜΠΕΟΣ: Ελα ρε αδελφούλη, έχω τρελλαθεί με τα μ.....πανα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Τώρα μπήκα στο αεροπλάνο. Ναι, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάντως και ο Μάνταλος ήταν...

ΜΠΕΟΣ: Τον πήρα. Αστο τώρα αυτό το θέμα. Δεν έπαιξε η ομάδα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Εντάξει...

ΜΠΕΟΣ: Με πήρε τώρα τηλέφωνο, του μίλησα. Μου λέει έπρεπε να κάνω έγκλημα μου λέει. Θα τελείωνα με τη σφυρίχτρα...

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Εντάξει...

ΜΠΕΟΣ: Δεν είχε, δεν τσουλούσε η ομάδα...

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Εντάξει τώρα. Μας έκοψε ανάποδα, τέτοια εσύ τα καταλαβαίνεις...

ΜΠΕΟΣ: Τίποτα. Μη σου λένε τέτοια. Το είδα το παιχνίδι. Δεν έφυγα ούτε για κατούρημα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Εντάξει...

ΜΠΕΟΣ: Στεναχωρήθηκα, τώρα είναι δυνατόν; Τον πήρα τον Ζαγοράκη και μου...

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Τώρα ήθελε να έλθει ο Ζαγοράκης εδώ...

ΜΠΕΟΣ: Και μου λέει εσύ ως τι παίρνεις; Του λέω πήγαινε γ... ου ρε... μ... ι, του λέω. Δεν ντρέπεστε λιγάκι αναμεταξύ μας τέτοια πράγματα;

Δείτε και το βίντεο από τον συγκεκριμένο αγώνα, για να έχετε πλήρη εικόνα της εποχής...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags