Facebook Pixel Μία γρήγορη μπαλιά σε ένα αργό ριπλέι...
| 2012-12-07 12:15:00

Μία γρήγορη μπαλιά σε ένα αργό ριπλέι...

Μία γρήγορη μπαλιά σε ένα αργό ριπλέι...

Σε κάθε αγώνα θέλει να παίζει ο Ιμπαγάσα, αλλά ο Ζαρντίμ που τον βλέπει να κουράζεται και να χάνει σε ταχύτητα, τον κρατάει για τα δύσκολα. Ποιος από τους δύο έχει δίκιο;

Το ερώτημα, βέβαια, είναι περισσότερο ρητορικό, αφού την απάντηση την βλέπουμε σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού. Και οι δύο! Με τον Ιμπαγάσα στην 11άδα του, ο πρωταθλητής εξασφαλίζει ταχύτητα σαν σύνολο, αλλά χάνει από μία μονάδα που κουράζεται γρηγορότερα από τους υπόλοιπους και, γενικότερα, είναι πιο αργός από όλους.

Πώς γίνεται αυτό; Καθαρά λόγω του κοφτερού μυαλού που έχει ο "Κάνιο", αφού λειτουργεί γρήγορα και όχι βιαστικά η σκέψη του. Ξέρει πού και πότε να δώσει την μπάλα, χωρίς να καθυστερεί, ασχέτως αν τα πόδια του δεν έχουν την ταχύτητα που έχουν τα πόδια του Μασάντο, του Χολέμπας ή του Αμπντούν, σε ένα σπριντ. Κι αυτό είναι σπουδαίο, γιατί δίνει ταχύτητα στην ομάδα, ουσιαστικά εκμεταλλεύεται την ταχύτητα που έχουν οι συμπαίκτες του.

Ο ίδιος, βέβαια, είναι ίσως ο πιο αργός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ενώ δεν μπορεί να πρεσάρει με την αποτελεσματικότητα του Φουστέρ όταν η ομάδα του αμύνεται, για παράδειγμα. Με λίγα λόγια είναι ο πλέον πολύτιμος ποδοσφαιριστής που έχουν οι "ερυθρόλευκοι" όταν θέλουν να βγουν στην επίθεση και εκείνος που υστερεί σε όλους τους τομείς, έναντι των συμπαικτών του, όταν χρειάζεται να επιστρέψουν στην άμυνα και να πρεσάρουν.

Γι΄ αυτό ο Ζαρντίμ προσπαθεί να του κάνει ειδική διαχείριση και τον πηγαίνει σαν φανταράκι σε μονάδα με πολλούς στρατιώτες, μία μέσα και μία έξω, για αν είναι φρέσκος! Ο Ιμπαγάσα, βέβαια, θέλει να είναι μόνιμα μέσα, αλλά κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει πως δεν είναι πια ...33-34 ετών!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags