Facebook Pixel Κατίδης, ο νέος Μανωλάς της ΑΕΚ
| 2012-12-07 14:54:00

Κατίδης, ο νέος Μανωλάς της ΑΕΚ

Κατίδης, ο νέος Μανωλάς της ΑΕΚ

Eχω ακούσει πολλά για αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση που ακούει στο ονοματεπώνυμο Γιώργος Κατίδης. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Οχι για την ποδοσφαιρική, δηλαδή την αμιγώς αγωνιστική αξία του, αλλά για το υπόλοιπο του «πακέτου». Δεν είναι ο πρώτος «πιτσιρικάς» με «εγώ» μεγαλύτερο των μέχρι σήμερα επιτευγμάτων του στο ποδόσφαιρο. Ούτε ο πρώτος με ελαττωματική συμπεριφορά. Το ανησυχητικό για εκείνον και την ίδια την ΑΕΚ, η οποία αποφάσισε με έναν έμμεσο τρόπο να επενδύσει πάνω του, είναι ότι ο Κατίδης βρέθηκε σε μια ομάδα δίχως αρχή και τέλος. Σε μια ομάδα, στην οποία λόγω ειδικών -άθλιων- συνθηκών δεν υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς και λειτουργίας, και -κυρίως- δεν υπάρχει κανείς για να τους επιβάλει. Ο πρώτος που βρέθηκε για να το επιχειρήσει αυτό, ο Εβαλντ Λίνεν, είναι και ο πρώτος που δεν καταφέρνει μέχρι ώρας να βγάλει άκρη με τον ίσως πιο προικισμένο ποδοσφαιρικά από τους πιτσιρικάδες που έχει στα χέρια του.


Το πρόβλημα δεν είναι ο Κατίδης, αλλά η ΑΕΚ, δηλαδή η κατάσταση της ΑΕΚ. Κι υπάρχει ένα ζωντανό λαμπρό παράδειγμα που τεκμηριώνει τον παραπάνω ισχυρισμό: ο Κώστας Μανωλάς. Αν αμφιβάλλετε, διαβάστε τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη για την ειδική μεταχείριση της οποίας τυγχάνει στον Ολυμπιακό ο Μανωλάς, προκειμένου να εξελιχθεί στον ποδοσφαιριστή που πολλοί αντιλαμβανόμασταν ότι κρύβει μέσα του.
 
Αν είχε μείνει στην ΑΕΚ, ο σημερινός Μανωλάς θα ήταν χειρότερος του περσινού. Διότι όχι απλώς δεν θα είχε -κατά την ποδοσφαιρική αργκό- στρώσει, αλλά το αντίθετο, θα είχε ξεσαλώσει περισσότερο από πέρυσι.

Το ίδιο είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί με τον Κατίδη, αν η ΑΕΚ δεν βγάλει άκρη μαζί του, αν δεν καταφέρει να τον στρώσει, να τον καλουπώσει, να τον βοηθήσει να ωριμάσει και να αντιληφθεί το συμφέρον του. Η ΑΕΚ είναι αυτή που θα βγει σίγουρα χαμένη, επειδή δεν θα καταφέρει να τον εκμεταλλευτεί. Αντίθετα ο Κατίδης θα έχει κάποια πιθανότητα για να μη χαθεί. Διότι είναι πιθανό να βρεθεί μια ομάδα που βρίσκεται σε κανονική και όχι προβληματική λειτουργία όπως η ΑΕΚ, για να τον αποκτήσει, να τον κουλαντρίσει, να τον στρώσει και να του μάθει να συμπεριφέρεται με επαγγελματική και αθλητική συνείδηση.
 
Ο Λίνεν κάνει πολύ καλά που δίνει ακόμη μια ευκαιρία στον Κατίδη. Ομως δεν αρκεί η ευρύτητα πνεύματος που επιδεικνύει αυτές τις ώρες ο Γερμανός προπονητής για να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό δεν πρόκειται να λυθεί όσο η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποκτά αφεντικό, δυνατό διευθυντή και όσο δεν της βρίσκεται της ΑΕΚ το καθαρό μυαλό για να μάθει στους μικρούς της να φέρονται. Θα την πάθει με τον Κατίδη όπως την έπαθε με τον Ταχτσίδη ή με τον Μανωλά. Θα χάσει.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags