Facebook Pixel Νίκησε τους Γερμανούς και πέταξε στους «16»
| 2012-12-07 20:05:00

Νίκησε τους Γερμανούς και πέταξε στους «16»

Νίκησε τους Γερμανούς και πέταξε στους «16»

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2000 η ΑΕΚ αγωνιζόμενη στον γ΄ γύρο του Κυπέλλου UEFA είναι η μόνη που προκρίνεται από τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν τα κατάφεραν). Στη Νέα Φιλαδέλφεια η Ένωση νικά την Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0 εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο το 4-4 του πρώτο ματς της Γερμανίας.

Οι παίκτες του Γιάννη Παθιακάκη με όπλο την έδρα τους, που παρέμεινε απόρθητη, μετέτρεψαν τον αγώνα σε παράσταση για έναν ρόλο και έφτασαν στο ποθητό αποτέλεσμα κόντρα στους Γερμανούς.
Το σκορ για την Ένωση άνοιξε ο Φερνάντο Νάβας στο 17΄, ο οποίος μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Κασάπη - Τσιάρτα με πλασέ έκανε το 1-0. Λίγο μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Βασίλης Τσιάρτας που έκανε ό,τι ήθελε στον χώρο του κέντρου, με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Μάτισεκ κάνοντας το τελικό 2-0.
Ο αποκλεισμός της Μπάγερν Λεβερκούζεν από την ΑΕΚ αποτέλεσε την πρώτη είδηση στα αθλητικά των περισσοτέρων διεθνών πρακτορείων ειδήσεων λόγω της πρωτοπορίας της στην Μπουντεσλίγκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΑΕΚ: Ατματσίδης, Φερούζεμ, Καψής, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (71' Πέτκοφ), Κασάπης, Ζήκος, Λάκης, Νάβας (90' Καραγιάννης), Τσάρτας (87' Μαλαδένης) και Νικολαΐδης

ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Μάτισεκ, Κόβατς, Ζίφκοβιτς, Χόφμαν (65' Σνάιντερ), Νόιεντορφ (45' Οζίνγκουε), Βράνιες, Νόιεβελ, Ζε Ρομπέρτο, Ρινκ (53' Ντάουν) και Κίρστεν.
 

ΠΗΓΗ: Overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags