Facebook Pixel Του τη Χάρη-σε!
| 2012-12-09 22:24:00

Του τη Χάρη-σε!

Του τη Χάρη-σε!

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, όρθιος ο Ολυμπιακός. Ο Χάρης Μαυρίας σκόραρε (17΄) κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Τοτσέ (67΄), ο Τζιμπούρ τις απαντήσεις (22΄, 34΄). Πετρό, Μαυρίας κλασικές ευκαιρίες στο φινάλε. Ματσάρα είδαμε!

Σε ένα υπέροχο ματς, ίσως το καλύτερο ντέρμπι που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, με εξαίρεση το διάστημα 20' με 40', όταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ πέτυχε και τα δύο τέρματα των Πειραιωτών. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 17' με τον Μαυρία, ενώ στο 67' ο Τοτσέ έκανε το 2-2. Στην συνέχεια οι πρωταθλητές έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φουστέρ, όμως στα τελευταία λεπτά ήταν και λίγο... τυχεροί που το ματς έληξε ισόπαλο, καθώς ο Πετρόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία στο 84'.

Λάζαρο ο Ρότσα, Ραφίκ ο Ζαρντίμ!

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις «κατέβασαν» οι Χουάν Ραμόν Ρότσα και Λεονάρντο Ζαρντίμ τις ομάδες τους στο μεγάλο ντέρμπι.

Για τον Παναθηναϊκό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα ο Σεϊταρίδης, αριστερά ο Σπυρόπουλος και κεντρικό δίδυμο οι Τριανταφυλλόπουλος και Βύντρα. Στη μεσαία γραμμή τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Βιτόλο με τον Ζέκα, ενώ μπροστά τους έπαιζε ο Χριστοδουλόπουλος. Στα άκρα ήταν ο Σισοκό με τον Μαυρία και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Για τον Ολυμπιακό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κάρολ, στα δεξιά της άμυνας ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Σιόβας με τον Μανωλά. Στη μεσαία γραμμή τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Μοντέστο με τον Μανιάτη, ενώ σε ρόλο οργανωτή έπαιζε ο Ιμπαγάσα. Δεξιά ήταν ο Φουστέρ, αριστερά ο Αμπντούν και στην επίθεση ο Τζιμπούρ.


Καλύτερος ο ΠΑΟ, αλλά... 1-1!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας πολύ ψηλά τον Ολυμπιακό, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 10' οι «πράσινοι» έχασαν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, όταν από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου, ο Βύντρα πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έσκασε στο χορτάρι και έφυγε ελάχιστα άουτ. Εξίσου μεγάλη φάση όμως, ήταν και η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ζέκα από κοντά δύο λεπτά αργότερα, με την μπάλα να μην κάνει και πάλι το... χατίρι στο «τριφύλλι». Παρόλα αυτά, στο 17' και ενώ το γήπεδο είχε ξεσηκωθεί σωστά για την κίτρινη κάρτα που δεν είδε σε χέρι ο Τοροσίδης, ο Μαυρίας κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τους Σιόβα και Χολέμπας που... κοιμήθηκαν και ο «μικρός» του ΠΑΟ, με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κάρολ για το 1-0. Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει άμεσα, αν και μέχρι τότε δεν... υπήρχε. Στο 22', μετά από λάθος διώξιμο του Καρνέζη, ο Αμπντούν περνάει υπέροχα από αριστερά τον Σεϊταρίδη και δίνει έτοιμο γκολ στον Τζιμπούρ, ο οποίος με σουτ από το... μισό μέτρο κάνει το 1-1. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν και πάλι να αντιδράσουν, ωστόσο η κεφαλιά του Τοτσέ στο 24', σταμάτησε πάνω στην γραμμή στο σώμα του Ιμπαγάσα!


Τρομοκράτες στο ΟΑΚΑ!

Μετά από αυτή την φάση οι Πειραιώτες... ξύπνησαν για τα καλά και στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί λοιπόν στο 27' ο Φουστέρ να «πέταξε στα σκουπίδια» το μοναδικό τετ α τετ που του έδωσε ο Ιμπαγάσα, όμως στο 34' ο Τζιμπούρ ξαναχτύπησε για δεύτερη φορά. Ο Φουστέρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο «τρομοκράτης» αμαρκάριστος με κοντινό κεφαλιά, έκανε το 1-2. Το τέρμα πάγωσε την εξέδρα, όχι όμως και τους παίκτες του Χουάν Ραμόν Ρότσα, οι οποίοι πλησιάζοντας προς το φινάλε του ημιχρόνου, προσπάθησαν να αντιδράσουν. Απείλησαν με μία κεφαλιά του Τοτσέ και ένα μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το 45'...

Σκόραρε ο Τοτσέ, έσβησαν τα φώτα!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να «αγχώσει» τον Ολυμπιακό πιέζοντας σε όλο το γήπεδο. Στο 52' μάλιστα απείλησε με κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, ενώ στο 59' το σουτ του αμαρκάριστου Βιτόλο έξω από την περιοχή έφυγε άουτ. Η εξέλιξη του ματς υποχρέωσε τον Ζαρντίμ να περάσει στο γήπεδο τον Μασάντο αντί του Ιμπαγάσα, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους Πειραιώτες. Στο 63' ο Κάρολ έδιωξε με φοβερή απόκρουση το καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 67' έγινε το 2-2! Ο Ζέκα με φοβερή πάσα έπιασε και πάλι στον... ύπνο τον κάκιστο σήμερα Χολέμπας, ο Μαυρίας έφυγε μόνος του από τα δεξιά, γύρισε μέσα στην περιοχή στον Τοτσέ, ο οποίος από κοντά έκανε με δύσκολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, καθώς στο ΟΑΚΑ έπεσε η τάση του ρεύματος!!!

Η δυστοκία του Φουστέρ και το... άχαστο του «Πετρό»

Από το 2-2 και μετά το ματς άνοιξε πάρα πολύ και απέκτησε τρελό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός στο 74' και στο 77' απείλησε δύο φορές, όταν ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να σκοράρει από εξαιρετική θέση, ενώ στο 80' ήταν η σειρά του Χριστοδουλόπουλου να σουτάρει πάνω από την εστία του Κάρολ εντός περιοχής. Στο 86' όμως ο Πετρόπουλος έχασε την φάση του αγώνα! Μετά από γύρισμα του Μαρίνου και λάθος της άμυνας των Πειραιωτών, ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε πάνω στον Κάρολ από τη μικρή περιοχή!!! Τελικά το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε, αν και στις πεντάλεπτες καθυστερήσεις οι «πράσινοι» τουλάχιστον τρεις φορές μπήκαν με προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (84' Μαρίνος), Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (Σο 87'), Μαυρίας, Τοτσέ (83' Πετρόπουλος)

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Kάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας (90' Κοντρέρας), Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (76' Γκρέκο), Ιμπαγάσα (63' Μασάντο), Φουστέρ, Αμπντούν, Τζιμπούρ.


Δείτε το LIVE - CHAT του σκύλου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags