Επιστροφή στις ήττες για την ΑΕΚ μετά τη νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ένωση έχασε 1-0 από τον Πανθρακικό με τον Βαϊρουά να χρίζεται σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης. Ωστόσο, οι “κιτρινόμαυροι” δικαίως φωνάζουν για τη διαιτησία του Ζαχαριάδη, ο οποίος δεν είδε ότι ο Παπαδόπουλος ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ, ενώ αρνήθηκε πέναλτι στον Παυλή. Οι δε βοηθοί είχαν... διακοσμητικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια του ματς, αφού δεν είδαν άλλες κραυγαλέες φάσεις, στις οποίες ευνοήθηκαν οι γηπεδούχοι.

Μπορεί το γήπεδο να ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους όμως, το ποδόσφαιρο που παίχτηκε από τις δύο ομάδες δεν ήταν και τόσο... ελκυστικό. Για περίπου μισή ώρα παιζόταν... κλοτσοσκούφι, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να απειλήσει, όπως και ο Πανθρακικός ο οποίος τουλάχιστον έκανε μερικά σουτ προς την εστία του Κωνσταντόπουλο.

Από το 32' και μετά η αναμέτρηση άρχισε να αποκτά ρυθμό με την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με πρωταγωνιστή τον Παπαδόπουλο, του οποίου το σουτ μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ένωσης. Η ΑΕΚ, η οποία ήταν σε λήθαργο για πολλά λεπτά, απάντησε με το σουτ του Φούντα στο 36' που αποκρούστηκε από τον Κουτσόπουλο σε κόρνερ!

Ήρωας ο Dimi, για οφθαλμίατρο Ζαχαριάδης-Δημόπουλος

Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν πολλά λάθη στο χώρο τις μεσαίας γραμμής λόγω κακών μεταβιβάσεων, ενώ είχαν πασιφανές πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Τουλάχιστον ήταν τυχεροί στα μετόπισθεν ή μάλλον είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος έκανε σωτήριες επεμβάεις (39', 41', 42') με κορυφαία την απόκρουση στο κοντινό πλασέ του Παπαδόπουλου, ο οποίος στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Φαίνεται ότι τόσο ο διαιτητής Ζαχαριάδης όσο και ο βοηθός Δημόπουλος θα έπρεπε να περάσουν οφθαλμολογικές εξετάσεις...

Φωνές και... 1-0!

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ δεν διόρθωσε τα προβλήματά της, ενώ ο Πανθρακικός αύξησε περισσότερο την πίεσή του στα καρέ του Κωνσταντόπουλου. Στο 62' μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ εκμεταλλευόμενη την αμυντική ολιγωρία της Ένωσης. Ο Λουσέρο έβγαλε σέντρα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε αλλά οι “κιτρινόμαυροι” δεν είχαν καλά αντανακλαστικά αφού ο Βαϊρουά πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ βέβαια διαμαρτύρεται έντονα αφού ο Παπαδόπουλος ήταν οφσάιντ στη φάση, κάτι που δεν το είδε ούτε ο πρώτος βοηθός Βασιλειάδης, αλλά ούτε και ο διαιτητής Ζαχαριάδης, ο οποίος μερικά λεπτά νωρίτερα δεν έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Παυλή από τον Σαρακατσάνο.

Ο Λίνεν προσπάθησε να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή βάζοντας τους Σταματή (αντί Φουρτάδο(, Κατίδη (αντί Φέτση) και Κατσικοκέρη (αντί Παυλή) και πάλι όμως η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη τόσο να απειλήσει όσο και να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση.

Ετσι ο Πανθρακικός διατήρησε το 1-0 και η ΑΕΚ παρέμεινε ξανά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας βέβαια πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Βασιλειάδης-Δημόπουλος

Κίτρινες: Σερφά (7'), Κοτσαρίδης (10'), Παυλής (53'), Aρκούδας (74)

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά, Μίνγκα, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Λαδάκης, Μουνάφο

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κουτρουμπής, Κοντοές, Κοτσαρίδης, Φέτσης (73' Κατίδης), Κορδέρο, Γκερέιρο, Φουρτάδο (68' Σταματής), Φούντας, Παυλής (82' Κατσικοκέρης)

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr