Facebook Pixel «Η πτώση» και ο MVP
| 2012-12-12 20:37:00

«Η πτώση» και ο MVP

«Η πτώση» και ο MVP

Η ατάκα – επιθυμία του Μαυρία και η ταινία που είδε με τους κολλητούς του. Καπίνο, Φουρλάνο. Η δουλειά με τον Σαμαρά και η καθιέρωση του 18χρονου άσου.

Ενας έμπειρος παίκτης γνωρίζει πώς θα προετοιμαστεί για ένα ντέρμπι. Ο Χάρης Μαυρίας όμως δεν τα έχει φάει με το κουτάλι και θα περίμενε κανείς μία... ειδική προετοιμασία. Οχι κάτι ιδιαίτερο, απλώς για την ψυχολογία του. Αυτό που αλίευσε, λοιπόν, η «SD» είναι ότι δεν έκανε κάτι ασυνήθιστο ο 18χρονος (21/2/94) άσος του «τριφυλλιού», αλλά την κάψα την είχε.
 
Τι εννοούμε; Συγκεντρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο δωμάτιό του στην Παιανία με τον Καπίνο, με τον οποίο είναι συγκάτοικοι, και τον Φουρλάνο. Ο τελευταίος μένει μαζί με τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά η παρέα του είναι οι Μαυρίας, Καπίνο. Πρώτη σύσκεψη, για το ποια ταινία θα παρακολουθήσουν. Κατέληξαν σε μία εκπληκτική, αλλά «βαριά» για ένα... ελαφρύ βράδυ ταινία. Την «Πτώση», που περιγράφει τις τελευταίες μέρες του Χίτλερ και των Ναζί και κατ' επέκταση του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. «Να δούμε αυτή να μάθουμε ιστορία», έλεγαν και οι τρεις χαμογελώντας.
 
Πήραν θέση και ο Μαυρίας κάθισε στο κρεβάτι του Καπίνο. «Γιατί κάθεσαι στο κρεβάτι μου;», ρώτησε ο ψηλός τον κολλητό του και ο Μαυρίας απάντησε ότι ήθελε να πάρει μία θετική αύρα. «Εδώ κοιμήθηκες πέρυσι και έκανες "παπάδες" μ' αυτούς... Βγήκες MVP. Κάθομαι κι εγώ μήπως βγω αύριο MVP και τους νικήσουμε!». Αυτή η ατάκα-επιθυμία του Μαυρία έγινε πράξη κατά το ήμισυ. Το πίστευε, ένιωθε καλά κι έκανε τον Χολέμπας στο τέλος του ντέρμπι να βλέπει εφιάλτες και τους ξένους σκάουτερ να τρίβουν τα μάτια τους με το πάθος, την τεχνική του, το τρέξιμο και την ομαδικότητα που επέδειξε.
 
Μεγαλώνει
 
Ο Μαυρίας δεδομένα έχει επιθυμία για δουλειά. Στην αρχή της σεζόν έκανε και έξτρα πρόγραμμα με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών, Γιάννη Σαμαρά. Βελτιώθηκε πολύ στην τεχνική, ειδικά στο ένας εναντίον ενός, στην κίνηση στον κενό χώρο και πατάει πιο πολύ περιοχή. Φέτος σε Ελλάδα κι Ευρώπη μετράει ήδη τέσσερα γκολ. Δύο με τη Μάδεργουελ, ένα με τον ΟΦΗ, όπου έζησε και την αθλιότητα με το χαστούκι που δέχθηκε από οπαδό των Κρητικών, κι ένα προχθές. Κάθε χρόνος που περνάει ωριμάζει. Εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είχε τη σεζόν 2010-11 πέντε συμμετοχές ως αλλαγή. Την περίοδο 2011-12 είχε 23 παιχνίδια κι ένα γκολ, αλλά ήταν βασικός μόνο σε τέσσερα. Φέτος μετράει ήδη 13 παιχνίδια και στα 8 ήταν βασικός (σε όλα με τον Ρότσα στον πάγκο).
 
 
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
 
Ο Μαυρίας ανακαλύφθηκε από το «τριφύλλι» σε ένα τουρνουά στο Λουτράκι των «Πράσινων Σχολών Ποδοσφαίρου» (ανήκε στον Ζακυνθιακό με προπονητή τον Στράτο Κουρούμαλο, ο οποίος τον εντόπισε). Εκεί τον είδαν οι Λιβαθηνός, Αντωνιάδης, Φυλακούρης και όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο. Την αγάπη για το «τριφύλλι» του τη μετέδωσε ο πατέρας του, Γιώργος, κι έτσι το 2007 η Παιανία έγινε η κατοικία του. Η φωτογραφία του ως ball boy να κρατάει τον Καραγκούνη το 2008 έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Ο Κώστας Αντωνίου το 2009 τον ξεχώρισε, υπέγραψε συμβόλαιο και μαζί με τον Καπίνο αν και μικρότεροι ανέβηκαν στην «Golden Team» (σημερινή Νέων με προπονητή τον Ρότσα). Ο Νιόπλιας τον Ιούλιο του 2010 τον έβαλε σε ένα φιλικό με τη Βόλφσμπουργκ και λίγους μήνες αργότερα κόντρα στη Ρούμπιν έγινε ο νεότερος Ελληνας που έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φερέιρα του έδωσε ευκαιρίες κι ο Ρότσα τον καθιερώνει. Το περασμένο καλοκαίρι ένας μάνατζερ του υποσχέθηκε ότι τον Ιανουάριο θα τον πάει στο εξωτερικό με καλά λεφτά. Ο Μαυρίας, όμως, ανανέωσε έως το 2016 (έληγε το 2014 το προηγούμενο συμβόλαιο) με αποδοχές 60.000 ευρώ.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags