Facebook Pixel Κάνει ο Γιαννιώτας για εξωτερικό;
| 2012-12-25 12:32:00

Κάνει ο Γιαννιώτας για εξωτερικό;

Κάνει ο Γιαννιώτας για εξωτερικό;

Τι απαντάει στην ερώτηση ο συμπαίκτης του στον Άρη, Ρούμπεν Πουλίδο. Τι λέει για τους προηγούμενους προπονητές και τι πιστεύει για τον Αλκαράθ.

Aναλυτικά η συνέντευξή του στη "SportDay":

Ρούμπεν, η επιστροφή σου στη δράση συμπίπτει με τον ερχομό του Αλκαράθ. Ως συμπατριώτες, τον γνώριζες;

"Δεν έχω δουλέψει στην Ισπανία μαζί του. Είναι από τα καλά ονόματα στην πατρίδα μου και θεωρείται πολύ δουλευταράς. Είναι προπονητής με πολλές εμπειρίες, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς, γιατί έχουμε παίκτες νεαρούς που θέλουν τεχνική καθοδήγηση. Το δυνατό του σημείο είναι η τακτική και ο σεβασμός που έφερε στα αποδυτήρια".

Σε ποιους τομείς έχει επικεντρώσει τη δουλειά του;

"Αυτό που προσπαθεί να κάνει, επειδή είναι έμπειρος προπονητής, είναι να δουλεύει βήμα βήμα, γιατί είναι αδύνατο ακόμη και για τον Μουρίνιο να αλλάξει τα πάντα σε μια εβδομάδα. Ξεκίνησε βάζοντας τους παίκτες στις θέσεις τους, αλλά τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του θα τα δούμε σε ένα μήνα, παρ' ότι έχει και το μειονέκτημα ότι παράλληλα πρέπει η ομάδα να παίρνει και τα αποτελέσματα. Ο προπονητής δουλεύει πάνω στις σωστές βάσεις και είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε από τη δύσκολη θέση. Να είστε σίγουροι ότι μετά τα Χριστούγεννα θα δείτε μεγάλες αλλαγές στην ομάδα".

Πιστεύεις ότι αν ερχόταν νωρίτερα, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά;

"Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε 15 ακόμη παιχνίδια και έναν πόλεμο να δώσουμε. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να ασχολούμαστε με ό,τι έγινε στο παρελθόν, αλλά να δουλέψουμε για να είμαστε βελτιωμένοι στον δεύτερο γύρο. Σε μια ομάδα ποτέ το πρόβλημα δεν είναι μόνο ένα. Στον Άρη το πρόβλημα δεν είναι μέσα στα αποδυτήρια. Είναι καθαρά στη δουλειά στο γήπεδο, γιατί δεν φτάνει μόνο η συμβουλή που θα δώσουμε εμείς οι παλιότεροι. Χρειάζεται ένας προπονητής που θα ασχοληθεί μαζί τους και θα τους δείξει το σωστό".

Ναι, αλλά ότι ο Κατσαβάκης έφυγε τόσο γρήγορα κάτι λέει για τη δουλειά που έγινε το καλοκαίρι.

"Θα πω το τετριμμένο, ότι κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του, το ίδιο και ο Κατσαβάκης, και ο Αλκαράθ και όποιος άλλος ερχόταν. Προφανώς το ότι η ομάδα αυτούς τους βαθμούς δείχνει ότι κάτι δεν έγινε καλά. Θα χάσουμε όμως το δάσος, αν συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν".

Με Πασσιαλή και Μπουγιουκλή η εκκίνηση ήταν εντυπωσιακή με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τι έγινε και δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια;

"Να σας πω την αλήθεια η παρουσία τους συνέπεσε με τον σοβαρό τραυματισμό μου και επειδή δεν έπαιζα δεν μπορώ να το εξηγήσω 100%. Μου φάνηκε πάντως ότι η ομάδα σταδιακά έχασε τον χαρακτήρα της και δεν συνεχίστηκε η δουλειά στο ίδιο επίπεδο. Εξακολουθώ να πιστεύω στα 33 μου ότι το Α και το Ω είναι η δουλειά, από τον προπονητή μέχρι τον φροντιστή".

Βλέπεις ότι κάποιοι από τους νεαρούς παίκτες μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό;

"Υπάρχουν εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες. Γεννήθηκαν με αυτό το χάρισμα, αλλά χρειάζονται δουλειά. Ο Γιαννιώτας για παράδειγμα έχει πολλά καλά στοιχεία, αλλά αν θέλει να παίξει στο εξωτερικό πρέπει να δουλέψει στις αδυναμίες του".

Οι διοικητικές αλλαγές έχουν επηρεάσει την ομάδα;

"Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι σταθερότητα. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα, το καταλαβαίνουμε, αλλά όπως μέσα στον αγωνιστικό χώρο χρειαζόμαστε ηρεμία και σταθερότητα το ίδιο έχουμε ανάγκη και εκτός".

Είχες βιώσει κάτι ανάλογο με αυτό που ζεις στον Άρη με κάποια ομάδα στην Ισπανία;

"Όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά κάτι παρόμοιο. Όταν μετά τη σεζόν μου στην Αλμερία στην Πριμέρα με κάλεσε η Σαραγόσα που είχε υποβιβαστεί στη Σεγούντα, πήγα και βρήκα τα ίδια οικονομικά προβλήματα όπως στον Άρη. Ανεβήκαμε όμως αμέσως, έπαιξα πάλι στην Πριμέρα και όταν η ομάδα ξέφυγε από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, ένιωσα σπουδαία, γιατί και βοήθησα και κέρδισα σημαντικές εμπειρίες. Και στο ποδόσφαιρο να ξέρετε μετράει το δούναι και λαβείν, και όχι μόνο τα χρήματα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags