Facebook Pixel Ο μεσαιωνικός Πανιώνιος και ο συμμέτοχος "Ελέ"
| 2012-12-27 15:58:00

Ο μεσαιωνικός Πανιώνιος και ο συμμέτοχος "Ελέ"

Ο μεσαιωνικός Πανιώνιος και ο συμμέτοχος "Ελέ"

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται πλέον... Οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες έχουν τους δικούς τους ηθικούς κανόνες, που ορίζονται από συμβόλαια, χρήματα και δεσμεύσεις...

Με περίσσιο θράσος ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού του Πανιωνίου Λάζαρος Κουτλίδης, ανακοίνωσε ότι ο Σπυρόπουλος δεν θα ξαναπαίξει μπάλα μέχρι το καλοκαίρι επειδή δεν υπέγραψε συμβόλαιο ανανέωσης. Μοντέρνες μέθοδοι, εκσυγχρονιστικές, τίμιες και ηθικές... Αν δεν υπογράψεις συμβόλαιο σου καρφώνουμε το δελτίο στο τοίχο και άντε να το πιάσεις.

Παλιότερα, ο Πανιώνιος, σε όλα τα τμήματα και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ήταν η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική ομάδα ταλέντων. Εβγαζε τα περισσότερα και τα υψηλότερου επιπέδου παιδιά, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον αθλητισμό. Τώρα, βγαίνει ο Κουτλίδης και δίχως ντροπή ομολογεί ότι κόβει τη μπάλα σε ένα 20χρονο παιδί που κάνει όνειρα.

Αν αυτό δεν είναι εκβιασμός και ξεφτίλα κύριοι, τότε τι είναι; Απορούμε όμως και με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, που (όπως φαίνεται στις δηλώσεις του μεγάλου Κουτλίδη) έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του για να κοπεί η μπάλα στον Σπυρόπουλο. Ο άνθρωπος που εφαρμόζει μία νέα πρακτική στον Πανιώνιο, που ήρθε για να μεταφέρει την ευρωπαϊκή γνώση του, να περάσει το ποδόσφαιρο σε μία άλλη λογική, συμφωνεί σε μεθόδους που πρεσβεύουν τον ποδοσφαιρικό μεσαίωνα. Ο "Ελέ" έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, κάνει εκπληκτική δουλειά, αλλά στον παραγκωνισμού ενός παίκτη (οποιουδήποτε, κι όχι μόνο του Σπυρόπουλου) για αυτούς τους λόγους που γίνεται, είναι συμμέτοχος και συνυπεύθυνος. Συντάσσεται με μία αρρωστημένη διοικητική νόρμα, που δεν στηρίζεται σε καμία λογική και ηθική. Κι από τον Ελέ περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Εν τέλει, δεν έχει σημασία αν δουλεύεις σκληρά, αν στην προπόνηση είσαι καλός, αν έχεις ταλέντο, αν μπορείς να προσφέρεις έστω και για έξι μήνες. Ρε συμβόλαιο υπέγραψες; Οχι! Ε, τότε, στον πάγκο μικρέ παλικαρά μου. Δεν έχεις θέση στην ομάδα μας.

Αυτή είναι η ποδοσφαιρική λογική του 2012(13). Να τη χαίρονται όσοι την υιοθετούν.

Και για να το λήξουμε...Αν ο Πανιώνιος πίστευε, ή είχε επενδύσει στον Σπυρόπουλο, όπως αναφέρει ο μέγας Κουτλίδης στα λόγια του, πέρσι ο παίκτης δε θα είχε δοθεί δανεικός σε ομάδα Γ΄Εθνικής μάλιστα. Ας μας επιτρέψουν εκεί στη Νέα Σμύρνη να γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει "πιστεύω" σε έναν παίκτη. Επένδυση τριών μηνών και στήριξη ανάλογου διαστήματος είναι άνευ λόγου και ουσίας. Πολλώ δε μάλλον, όταν ο παίκτης δείχνει στο γήπεδο ότι έχει ποιότητα. Διότι πολύ απλά αν δεν είχε...

α) Δεν θα έπαιζε, διότι δε θα τον χρησιμοποιούσε ο προπονητής

β) Δε θα τον ζητούσαν μεγάλες ομάδες του εσωτερικού...

Στήριξη, κ.Κουτλίδη, σε έναν ποδοσφαιριστή, σημαίνει ότι ο παίκτης δεν μπορεί να στρίψει για 8-10 μήνες, αλλά επειδή τον πιστεύει μία ομάδα, του δίνει πολλές και διαδοχικές ευκαιρίες, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα παίξει.

Να μην ξεχνάμε και τα βασικά...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags