Και πλέον όλοι στο Λιμάνι περιμένουν ο β΄ γύρος να είναι δικός του. Να καταφέρει, δηλαδή, να δείξει ότι προσαρμόστηκε και ότι μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη.

Οι απαιτήσεις που υπάρχουν από τον Μασάντο είναι υψηλές, αφού σκοπός ήταν εξ΄ αρχής να πάρει τον ρόλο του Ιμπαγάσα. Κάτι, όμως, ότι χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής, κάτι το άγχος, κάτι ότι αγωνίστηκε συχνά σαν ακραίος (που δεν είναι η θέση του), κι έτσι γίνεται αντιληπτό ότι περισσότερα συμπεράσματα θα βγούνε στον β΄ γύρο.

Μπορεί, λοιπόν, να μην έχει ικανοποιήσει πλήρως, όμως έχει δείξει ότι έχει καλό πόδι για σουτ ή εκτελέσεις φάουλ, ότι μπορεί να συμμετάσχει στο παιχνίδι όταν αγωνίζεται στον άξονα και ότι είναι ομαδικός, αλλά και μαχητικός, αφού στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάπινε τα χιλιόμετρα.

Θα πρέπει, όμως, σιγά – σιγά να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Να έχει καλύτερα πατήματα στο γήπεδο και να σηκώσει το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού, όπως έχει κάνει τόσα χρόνια ο Ιμπαγάσα.

Με λίγα λόγια, ο Μασάντο τώρα που προσαρμόστηκε θα πρέπει να βγάλει ένα καλύτερο πρόσωπο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι κάποιες στιγμές στον α΄ γύρο (και ειδικά προς το τέλος) ακούστηκαν και αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Ο Ζαρντίμ, πάντως, δείχνει να πιστεύει στην αξία του και τον στηρίζει διαρκώς.

Για να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε στον β΄ γύρο. Θα είναι ανεβασμένος σε απόδοση ο Μασάντο ή θα συνεχίσει στο μοτίβο του α΄ γύρου;