Πολλές παρατηρήσεις, αλλά και το τέλος επιβράβευση για την προσπάθεια! Ο Φάμπρι από τις πρώτες ημέρες στην Παιανία ως προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα προσθέτοντας σε αυτή στα χαρακτηριστικά που εκείνος θεωρεί σημαντικά…

Ποια είναι αυτά;

Πρέσινγκ ψηλά, αλληλοκάλυψη σε όλους τους χώρους του γηπέδου και ανάπτυξη από τα πλάγια…

Ο Ισπανός τεχνικός ζητά συνεχώς ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία αυτά… Χθες στην προπόνηση υπήρξε ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού του ΠΑΣ Γιάννινα με στιγμιότυπα από αγώνες της αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

Στάθηκε στο πώς αναπτύσσεται και πώς κινούνται οι χαφ του ΠΑΣ Γιάννινα και επισήμανε τι χρειάζεται να κάνουν οι παίκτες του για να μπλοκάρουν τον αντίπαλο και να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού.

Στη συνέχεια ήρθε η… δουλειά στον αγωνιστικό χώρο…

Το πρώτο πράγμα ήταν να δείξει στους παίκτες του από πού θέλει να ξεκινάει η πίεση στον αντίπαλο. Επαιρνε τον Τοτσέ και τους μεσοεπιθετικούς κι έδειχνε πού θέλει να κινούνται για να εμποδίζουν την ανάπτυξη της αντίπαλης ομάδας. Πού πρέπει να καλύπτουν οι δύο κόφτες.

Ακολούθως άρχισε να επισημαίνει τι ακριβώς θέλει από την αμυντική λειτουργία…

Οταν αναπτύσσεται ο αντίπαλος από τα πλάγια, θέλει τον εξτρέμ να στηρίζει τον μπακ και επίσης στον χώρο να κινείται και ο αντίστοιχος αμυντικός χαφ. Να υπάρχουν δηλαδή τρεις παίκτες σε κοντινή απόσταση, ώστε όταν ανεβαίνει ο αντίπαλος μπακ στήριγμα στον ακραίο επιθετικό, να μην έχουν υπεροπλία. Αντίθετα, όταν ο αντίπαλος επιχειρεί να επιτεθεί από τον άξονα, ζητούσε από τους ακραίους και τον επιθετικό χαφ να συγκλίνουν και να γεμίζει με αρκετούς «πράσινους» ο χώρος ανάμεσα στο ημικύκλιο και την περιοχή του Παναθηναϊκού.

Στο μάθημα της αλληλοκάλυψης μάλιστα ο Κουίνσι δεν έδωσε βοήθεια και ο Φάμπρι τον παρατήρησε: «Να είσαι κοντά στον συμπαίκτη σου. Μη βγαίνουν με παίκτη παραπάνω. Τρέξε να καλύψεις».

Σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι, ο Φάμπρι θέλει η μπάλα να προωθείται από τον άξονα κι από εκεί να «σπάει» στα πλάγια όταν κλείνεται ο αντίπαλος.

Η πρώτη πάσα δηλαδή να είναι από τον στόπερ στα χαφ και την ίδια ώρα οι ακραίοι μπακ να έχουν προωθηθεί στη σέντρα έτοιμοι να ανέβουν στην επίθεση. Ζήτησε φυσικά και από τους εξτρέμ να συγκλίνουν για να δίνουν χώρους στους μπακ.

Πηγή: sport-fm.gr