Facebook Pixel Με Κόκκαλη πρόεδρο ο Ζαρντίμ θα ήταν ήδη για ...ψάρεμα!
| 2013-01-18 14:32:00

Με Κόκκαλη πρόεδρο ο Ζαρντίμ θα ήταν ήδη για ...ψάρεμα!

Με Κόκκαλη πρόεδρο ο Ζαρντίμ θα ήταν ήδη για ...ψάρεμα!

Πού 'ναι εκείνες οι ωραίες (δημοσιογραφικά) εποχές με τον Κόκκαλη πρόεδρο στον Ολυμπιακό... Γράφει ο Βασίλης Βέργης.

Τη μία μέρα έβγαζε ανακοίνωση ότι στήριζε τον προπονητή και την επόμενη τον είχε κάνει φέτες για τοστ.

Εδιωχνε τον Κάτανετς γιατί δεν καταλάβαινε την ψύχωση, έχριζε προπονητή από το πουθενά τον Προτάσοφ, έκανε τον Λεμονή «sir Takis». Ουδέποτε... έπληττες. Οι προπονητές ήταν η χαρά του Σώκρατες. Σαν επιτραπέζιο με στρατιωτάκια. Φύγε εσύ, έλα εσύ. Μα πάνω απ' όλα, σπάνια άλλαζε ο «πραγματικός» προπονητής του Ολυμπιακού, που ήταν ο... ίδιος ο Κόκκαλης!

Επί Μαρινάκη, τα πρώτα δύο χρόνια, παραήταν... ποδοσφαιρική η κατάσταση. Πήγε στην Ισπανία, πήρε τον Βαλβέρδε, του έδωσε τα κλειδιά του μαγαζιού και επί δύο σεζόν ο Ολυμπιακός είχε κανονικό προπονητή, κανονικότατη λειτουργία ομάδας, γενικώς πράγματα που... είχαν να του συμβούν χρόνια. Από τη στιγμή, όμως, που έφυγε ο Βαλβέρδε ξανάρχισε το πράγμα να έχει... ενδιαφέρον!

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην Ελλάδα, αλλά ο Ζαρντίμ περνάει από πριονοκορδέλα. Πότε από τους οπαδούς που κράζουν στο Καραϊσκάκη λες κι η ομάδα είναι πίσω 20 βαθμούς και πότε από τον ίδιο τον Μαρινάκη. Στα... μεσοδιαστήματα «πετάγεται» ένας Σάββας, σαν βγαλμένος από έργο άλλης εποχής, και τα «χώνει» στον... κακό τον Τύπο που αδικεί τον προπονητή, την ομάδα και τα επιτεύγματά της. Είπαμε, όμως, ο Σάββας είναι από άλλη εποχή. Σαν να παρουσίαζε σήμερα το «Μάστερ σεφ» ο Τέρυ Χρυσός.

Πήγε χθες, λοιπόν, τρελαμένος στου Ρέντη ο Μαρινάκης, κλείστηκε στα αποδυτήρια με παίκτες και προπονητή και... πού σε πονεί και πού σε σφάζει. Ακόμη και χοντρά μπινελίκια να τους έχει ρίξει, είναι μάλλον απίθανο να γραφτούν, γιατί δύσκολα αποδεικνύονται. Οπότε, πιθανότατα, θα διαβάσουμε σήμερα ότι «μίλησε σε σκληρή γλώσσα»! Φαντάζομαι ότι, έτσι όπως ξέρουμε τον Μαρινάκη αυτά τα λίγα χρόνια στο ποδόσφαιρο, μάλλον... δεν παίζει να τους είπε «κύριοι, τι είναι αυτά τα πράγματα, σας παρακαλώ, βελτιώστε την απόδοσή σας»!!!

Οπως λέει το ρεπορτάζ, τους ξεκαθάρισε ότι αν ανοίξουν το στόμα, θα πληρώσουν χοντρό πρόστιμο που θα διαιρεθεί διά του αριθμού των... παρευρισκόμενων. Στους ποδοσφαιριστές όταν λες για πρόστιμο, τους πατάς τον κάλο. Ειδικά αυτές τις εποχές όπου το ευρώ είναι πολύτιμο. Οπότε... μούγγα στη στρούγκα.

Το θέμα, όμως, είναι ο... δυστυχής Ζαρντίμ. Αν αναρωτιόταν μεγαλόφωνα «μα, γιατί κύριε πρόεδρε, είμαστε πρώτοι με 10 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ, 24 από τον Παναθηναϊκό και αήττητοι», λογικά θα ήταν ακόμη... εκεί. Στα αποδυτήρια! Θα γύριζε το μάτι του Μαρινάκη και δικαιολογημένα θα μπορούσε να του πει: «Πλάκα μας κάνεις; Εχεις τρεις φορές πλουσιότερο ρόστερ από τους άλλους που, αντί να παίρνουν παίκτες, διώχνουν. Το χειρότερο σφύριγμα που έχει ακουστεί εις βάρος μας είναι από έναν τροχονόμο που περνούσε έξω από του Ρέντη και δοκίμαζε τη σφυρίχτρα του. Ο Μήτρογλου μπήκε στην ομάδα γιατί τον ζητούσε ο κόσμος. Κάποιους παίκτες δεν τους βάζεις ούτε με αίτηση. Και το χειρότερο, σε κάθε ματς ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο λιγοστεύει και αυτός που έρχεται κράζει. Ασε που δεν νίκησες ούτε τον ΠΑΟΚ ούτε τον Παναθηναϊκό. Και μιλάς από πάνω;».

Θα είχε άδικο; Οχι. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη: ας εξετάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για ποιον λόγο -εκτός από τις όποιες ευθύνες του προπονητή- οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν κίνητρο, σωστότερα, όλο και μειώνεται φέτος το κίνητρό τους στα εντός Ελλάδας παιχνίδια, κι αν δει ότι υπάρχει κάπου και δική του ευθύνη (γιατί ΟΥΔΕΙΣ από τους γύρω αποθεωτάκηδες πρόκειται να του το πει), ας το σκεφτεί...

(Και) ο Φάμπρι υπέρ Βύντρα; «Λιοντάρι» ο κόουτς!

Δεν ξέρω αν στις ομιλίες του εντός αποδυτηρίων ο Φάμπρι κάνει τους παίκτες να σκάνε από τα γέλια (με λιονταρίνες, λιοντάρια κ.λπ.), όμως μέρα με τη μέρα ο Ισπανός δείχνει ότι δεν «μασάει» να πει ό,τι πιστεύει. Μετά το παιχνίδι στα Γιάννενα, όπου η ομάδα του ήταν χειρότερη από τα διαμαρτυρημένα γραμμάτια, δεν έψαξε δικαιολογίες, αλλά βγήκε και τα έχωσε δημόσια. Αυτή τη φορά όμως... ξεπέρασε κάθε όριο!

Οχι μόνο αγνόησε μεγάλο μέρος της λαϊκής βούλησης που δεν θέλει ούτε να ακούει για τον «Βαρδινογιαννικό» Βύντρα, αλλά την ώρα που η διοίκηση κάνει διαπραγματεύσεις για να... απαλλαγεί από τον ποδοσφαιριστή με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, ο Ισπανός τον δοκιμάζει σε σχήμα 11άδας και κυρίως -άκουσον άκουσον- τον αποθεώνει με δηλώσεις του. «Για τον Βύντρα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στον Παναθηναϊκό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επαγγελματία και κάθε στιγμή στην προπόνηση το αποδεικνύει» δήλωσε ο Φάμπρι στο συνδρομητικό. Με κάτι τέτοια, ακόμη κι αν προλάβει... Καθαρά Δευτέρα, γράψτε μου!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags