Αναλυτικά ο Βολονάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2:

Για το ότι ο Πετράκης παρακολούθησε από κοντά παιχνίδι της ομάδας Κ20: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό που κάναμε και στον 1,5 χρόνο που βρίσκομαι στον ΟΦΗ είναι η πρώτη φορά που έρχεται ο προπονητής της μεγάλης ομάδας να δει παιχνίδι της Κ20. Από τη μια είναι λυπηρό να λέγεται αυτό το πράγμα κι εμένα δε μου αρέσει να το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Γίνεται συζήτηση, δεν κατηγορώ κανέναν αλλά απλά παραθέτω κάποια γεγονότα. Με το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, ο Γιάννης Πετράκης είδε την Κ20».

Για το ενδιαφέρον του Γιάννη Πετράκη για τα τμήματα υποδομής: «Το άσχημο είναι ότι πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα, θεωρούνται είδηση. Ο Γιάννης Πετράκης κάνει το λογικό και τον τιμάει αυτό που έγινε. Όμως δυστυχώς στον ΟΦΗ τα αυτονόητα φτάσαμε να τα θεωρούμε πρωτόγνωρα. Σε άλλες ομάδες, αυτό συμβαίνει συνέχεια. Να παρακολουθούν οι προπονητές της ΠΑΕ παιχνίδια της Κ20 και της Κ17».

Για τον Αλέξη Περογαμβράκη: «Από το 2008 που συνεργάστηκα μαζί του και τον πήρα στον Κρουσσώνα διέκρινα αμέσως το ταλέντο του και τις ικανότητες του. Από τότε φώναζα ότι αυτό το παιδί έκανε για τον ΟΦΗ. Μάλιστα, ο τότε προπονητής της ΠΑΕ με κορόιδευε μέσα στα μούτρα μου. Μάλιστα, στις αρχές που ήταν ανήσυχος γιατί δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής, του έλεγα να κάνει υπομονή και θα του δοθούν οι ευκαιρίες. Όμως, τα δύσκολα ξεκινούν τώρα γιατί χρειάζεται να παραμείνει ψηλά και να δείξει την αξία του. Πιστεύω ότι δεν έχουμε δει ακόμα αυτά που μπορεί να δώσει ο Αλέξης. Καταρχήν δεν τον έχουμε δει να κάνει σουτ από μέση απόσταση που είναι ένα από τα δυνατά του σημεία. Το σημαντικότερο είναι ότι παραμένει προσγειωμένος και δουλεύει».

Για το ενδιαφέρον του Γιάννη Πετράκη για τα τμήματα υποδομής: «Με το φιλικό που έγινε με την Κ17, τα πράγματα πάνε καλά σε ότι έχει να κάνει με το ενδιαφέρον του προπονητή για τα τμήματα υποδομής. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση όπου παρόντες θα είναι όλοι οι προπονητές για να μας μιλήσει ο Γιάννης Πετράκης».

Για την μάχη της παραμονής στην Σούπερ Λιγκ: «Για να υπάρξει Κ20, πρέπει να υπάρχει και ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Πρώτο μέλημα όλων είναι να βρεθεί η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ και την επόμενη περίοδο. Κάτι που θα γίνει. Όλα πάνε καλύτερα για τα τμήματα υποδομής γιατί υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από την διοίκηση, όσο και από το τεχνικό τιμ. Όταν ήρθα στον ΟΦΗ το 2011, αυτό που μου ζήτησε ο Νίκος Μαχλάς που ήταν τότε πρόεδρος ήταν να βρίσκεται κάθε χρόνο 1 παίκτης από την Κ20 στην ΠΑΕ. Και αυτό είναι κάτι που είναι μέσα στις δικές μας δυνατότητες».

Για την παρουσία αρκετών νεαρών στο ρόστερ του ΟΦΗ: «Βλέπουμε ότι αυτό βγήκε σε καλό της ομάδας. Στις μεταγραφές λένε ότι αν βγει το 70% τότε είναι πετυχημένες. Πιστεύω ότι στον ΟΦΗ ισχύει αυτό και τα παιδιά που ήρθαν, έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους και διαθέτουν τις δυνατότητες για να βοηθήσουν την ομάδα».

Για τις ομάδες Κ20 και Κ17 του ΟΦΗ: «Έχω την εντύπωση ότι μέχρι και το 2009 οι ομάδες Κ20 και Κ17 υπήρχαν για να υπάρχουν. Κανένας δεν έδινε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και υπήρχε σαν διακοσμητικό στοιχείο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει βγει κανένας παίκτης, πρέπει να λέμε την αλήθεια και όχι να μιλάμε με μισόλογα. Η κάθε διοίκηση δίνει την γραμμή στους προπονητές. Αν την ΠΑΕ την ενδιαφέρει να αγοράζει μόνο τότε δεν θα υπάρχει τίποτα από τα τμήματα υποδομής. Υπήρξαν παιδιά που θα μπορούσαν να κάνουν το άλμα όμως δεν το έκαναν γιατί δεν υπήρξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον».

Για τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια τόσο στην Κ20 όσο και στην Κ17 από τον Λεωνίδα Τιτομιχελάκη. Ειδικά, στην Κ20 τι να λέμε; Το καλοκαίρι του 2011 στήθηκε ακόμα και από… αγγελίες εφημερίδων, έρχονταν στο ΒΑΚ παίκτες για δοκιμές. Είναι δύσκολο να βγουν παίκτες από την μια ημέρα στην άλλη. Στις ακαδημίες υπάρχουν βάσεις εδώ και 7 χρόνια. Υπάρχουν παιδιά που από μικρά παιδιά δούλευαν σε μια σωστή βάση και πλέον βρίσκονται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Ένας ποδοσφαιριστής αν βγαίνει τον χρόνο, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Κάτι θα γίνεται κάθε χρόνο, απλά μπορεί να μην γίνεται σε μεγάλη ποσότητα».