Facebook Pixel Το διπλό μήνυμα του "Καμπ Νου" από κόσμο και Ρεάλ
| 2013-02-28 16:02:00

Το διπλό μήνυμα του "Καμπ Νου" από κόσμο και Ρεάλ

Το διπλό μήνυμα του "Καμπ Νου" από κόσμο και Ρεάλ

Είπαν, κάποιοι, πως οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα είναι "χορτασμένοι", γι' αυτό αντέδρασαν με χειροκρότημα-αγκαλιά-αποθέωση-προστασία στην ομάδα τους αμέσως μετά την επίτευξη του σοκαριστικού για το "Καμπ Νόου" τρίτου γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.

Μα, πολλές φορές, οι «χορτασμένοι» είναι εκείνοι που τυφλώνονται από απληστία. Αυτοί που θεωρούν πως έχουν κληρονομήσει την κατάκτηση του πλανήτη και λειτουργούν σαν σύγχρονοι αυτοκράτορες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι 90.000 «κάτοικοι» του «Καμπ Νόου» το βράδυ της Τρίτης έστειλαν πανταχόθεν το μήνυμα του ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Ή, αν προτιμάτε, το μήνυμα της πραγματικής αγάπης για το άθλημα και το κλαμπ.

Οι... ξενέρωτοι! Ούτε γιούχες ούτε σπασμένα καθίσματα ούτε κατάρες ούτε συνθήματα... επιπέδου «Μπάρτσα παίξε την μπάλα της ζωής σου, αλλιώς θα σε... μουντάρουμε εμείς οι οπαδοί σου». Ο Ροσέλ δεν έβγαλε ανακοίνωση για άμεσο... ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ ούτε έστειλε τον Ρόουρα με ταξί στο σπίτι του ζητώντας να μην ξαναπατήσει στην προπόνηση. Αρκέστηκε να δώσει δημόσια συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης (ο άνθρωπος δεν... σέβεται τα ιερά και τα όσια της αντιπαλότητας!) και πρόσθεσε απλά ότι η ομάδα του παίζει τα τελευταία 4,5 χρόνια το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο και δεν γίνεται να νικάει πάντα. Με τέτοια μυαλά ο Ροσέλ ούτε για γενικός αρχηγός δεν κάνει σε ελληνική ομάδα...

Είπαν, κάποιοι, πως μετά την ξεγυρισμένη τριάρα (και κυρίως την επιβλητική εμφάνιση της Ρεάλ Μαδρίτης) μέσα στη Βαρκελώνη έφθασε η αρχή του τέλους για τα... PlayStation της Μπάρτσα. Μάλιστα, με τη (γνωστή) βαθιά ποδοσφαιρική γνώση αλλά και την ποικιλία ήθους και χιούμορ που το διακρίνει, κομμάτι του «ελληνικού Facebook» απεφάνθη:

«Τα γατάκια τελείωσαν»! Αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο που απολαμβάνουμε στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει εκατομμύρια επιστήμονες στο επίπεδο της κρίσης τους για... γατάκια «τύπου Μπαρτσελόνα». Η σε βάθος ανάλυση που ξεκινάει απ' το «τι πέναλτι δεν έδωσες μωρή κουφάλα διαιτητή» και ολοκληρώνεται με το απόλυτα τεκμηριωμένο «εγώ θα σου πω ρε μυρωδιά πώς το στήσανε» αποτελεί το πιο ισχυρό εχέγγυο για μια αλάνθαστη άποψη. Ναι, η Μπαρτσελόνα... ψόφησε. Το είπαν στην Ελλάδα. Κι εδώ δεν κάνουν λάθος. Προφανώς θα της τελείωσαν οι... υδατάνθρακες ή οι υδρογονάνθρακες, ανάλογα με το τι προτιμάει ο Καμμένος (ουχί οι «καμένοι»).

Δίχως (προς Θεού!) να αμφισβητώ τις «πρυτανικές ποδοσφαιρικές κρίσεις», τολμώ (άσκηση θάρρους Νο 1) να ψελλίσω ο δυστυχής: Μήπως (μήπως, λέω;) είναι η τέταρτη φορά που «τελειώνει» το «παραμύθι» της Μπάρτσα; Πρώτη από την Ιντερ του Μουρίνιο, δεύτερη στον περσινό αποκλεισμό από την Τσέλσι, εν συνεχεία όταν έχασε το πρωτάθλημα από τη Ρεάλ και τέταρτη προχθές. Σίγουρα θα ξεχνάω και κάποια άλλη. Τώρα πώς γίνεται να «τελείωσε» μια ομάδα με τον μέσο όρο ηλικίας της συγκεκριμένης, αυτό μπορεί να το βρείτε γραμμένο στα κουτιά τροφής για... γάτες!

Μια πραγματική ποδοσφαιρική προσέγγιση, πάντως, εμπεριέχει δεδομένα δύο στοιχεία: η Μπάρτσα έχει «θέμα» στον πάγκο και τούτο είναι απόλυτα εξηγήσιμο. Ο δημιουργός του... PlayStation είναι πλέον κάτοικος Μονάχου και ο συνεχιστής της οσκαρικής προσπάθειας παλεύει για τη ζωή του. Καμία ομάδα, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν μπορεί να παίζει μόνη της.

Δεύτερο, και ξεκάθαρα αναγνώσιμο, είναι πως το παιχνίδι της έχει περάσει από τον αξονικό τομογράφο όλης της Ευρώπης και κυρίως του Μουρίνιο. Κι όπως στα περισσότερα στη ζωή έχουν βρεθεί αντίδοτα, όταν διαθέτεις -όπως η Ρεάλ- το υλικό να τα φτιάξεις. Αυτά άλλες φορές έχουν αποτέλεσμα, άλλες όχι. Είναι όμως υποχρέωση (και ανάγκη) της Μπαρτσελόνα πλέον να μεγαλώσει την γκάμα και να δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα στους αντιπάλους της για αναζήτηση αντίδοτων.

Το βράδυ της Τρίτης έστειλε στο ποδόσφαιρο και το βροντερό μήνυμα πάνω στο «χαλί» από δύο κορυφαίους ανθρώπους του σπορ: τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρώτος ήταν ίσως ο μόνος που μπορούσε να παλέψει με το τσουνάμι της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Κι αφού πρώτα η Μπάρτσα πέρασε πάνω από το «κορμί» του με μια εμφατική πεντάρα στο παρθενικό ματς. Ο «Μου», πετυχημένος ΠΑΝΤΟΥ, δεν γυρεύει αναγνώριση γιατί από αυτή διαθέτει τόνους. Ο εγωισμός του ήθελε το 1-3, όπως επιθυμεί διακαώς το... περιβόητο 10ο για τη Ρεάλ. Δεν γνωρίζουμε αν θα το βρει στο τέλος του δρόμου, όμως σίγουρα ο άνθρωπος σπέρνει φωτιά στη στράτα του! Σε κάθε ποδοσφαιρική περπατησιά του!

Οσο για τον Κριστιάνο; Αν η Τελειότητα του Ποδοσφαίρου ήταν Μάνα με δίδυμα, ο Ρονάλντο και ο Μέσι θα ήταν γιοι της. Διαλέξτε εσείς ποιον προτιμάτε. Η Μάνα (μπάλα), πάντως, δεν κάνει διακρίσεις...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags