Ντέρμπι ...Ευρώπης ήταν το ματς μεταξύ ΠΑΣ και Αστέρα στους «Ζωσιμάδες», με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο ανάγκη τη νίκη για να διατηρήσουν την διαφορά από τους ...μνηστήρες της πέμπτης θέσης.

Ωραίο ποδόσφαιρο, παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, με τον Αστέρα να βρίσκει πρώτος τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά στο 16΄ ο Λέντσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Τριτσώνης δεν μέτρησε το γκολ, καθώς θεώρησε πως στη φάση έχει κάνει φάουλ ο Ντε Μπάσις. Πάντως, τρία λεπτά αργότερα η ομάδα της Τρίπολης έστειλε ξανά την μπάλα στην εστία του Μπαμπανιώτη και το γκολ μέτρησε.

Ο Ράγιος έκανε το σουτ και μετά από δύο κόντρες η μπάλα έφτασε στον Λέντσε, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως μπορεί να υπάρχει οφσάιντ. Μετά το γκολ του Αστέρα ο ΠΑΣ πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε πέντε λεπτά αργότερα.

Η μπάλα στρώθηκε στον Κοροβέση από το λάθος διώξιμο του Αλβάρεζ, με τον άσο του ΠΑΣ να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή του Φούλοπ και να φέρνει το ματς στα ίσια! Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να γυρίσουν το ματς πριν το ημίχρονο, όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Deja vu!

Μπορεί κανείς να περίμενε ο ΠΑΣ να μπει με τον ίδιο ρυθμό στην επανάληψη, αλλά δεν συμπληρώθηκαν καλά-καλά τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και ο Αστέρας πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ! Ο Πιπίνης έβγαλε την μπαλιά στον Ντε Μπλάσις, εκείνος έκανε την ασίστ με το κεφάλι στον Λέντσε και στο τετ α τετ με τον Μπαμπανιώτη ο σκόρερ του Αστέρα είχε εύκολο έργο για το δεύτερο προσωπικό του γκολ!

Παρά την ...ψυχρολουσία, οι παίκτες του Χριστόπουλου πάλεψαν για την ισοφάριση και ήταν εκείνοι που είχαν τον ρυθμό και τον Αστέρα να προσπαθεί να βγει στη κόντρα. Το γκολ τελικά δεν ήρθε για τους Γιαννιώτες και ο Αστέρας έφυγε με το ...σεντονάτο διπλό (2-1) από τους «Ζωσιμάδες»!