Εχει βελτιώσει στο μέγιστο την ταχύτητά της και κυρίως τις επιστροφές της. Το κλίμα στα αποδυτήρια πρέπει να έχει αλλάξει για το κοινό καλό και αυτό φαίνεται και στη συμπεριφορά των υπολοίπων αλλά κυρίως στη συμπεριφορά του Ράμος.

Βλέπουμε έναν άλλον Ράμος. Τον παλιό καλό Ράμος. Μα το πιο σημαντικό απ' όλα δεν είναι τόσο το φορμάρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο όσο το πάθος και η λύσσα στο παιχνίδι του που θέλει να αποδείξει (που δεν χρειάζεται) ότι εκείνος είναι ο... special one και όχι ο Μέσι. Και η λύσσα χαρακτηρίζει το παιχνίδι του από τη βραδιά που έχασε (πάλι) τη Χρυσή Μπάλα.
Οι λεπτές αδυναμίες δίνουν πρόκριση

Η Γιουνάιτεντ ή καλύτερα ο Φέργκιουσον παραδέχθηκαν ότι η Μπαρτσελόνα (στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ) ήταν η κορυφαία ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ, αλλά συγχρόνως αυτό τον πείσμωσε τόσο πολύ που κατάφερε να αλλάξει τόσο το αγωνιστικό πρόσωπο των «κόκκινων διαβόλων» (ταχύτητα και ποσοστό επιτυχίας στο passing game, αύξηση περίπου 11%), που ανεπιφύλακτα μπορείς να ισχυριστείς ότι φέτος μπορεί να κοιτάξει στα ίσα και την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Διανύει περίοδο φόρμας όσο καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αδύναμα σημεία της Ρεάλ η αδυναμία του Ντιέγκο Λόπεθ στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση εκεί όπου ο Ρούνεϊ δεν συγχωρεί. Η μικρότερη ικανότητα σε ταχύτητα και μαχητικότητα των αμυντικών μέσων Κεντίρα και Αλόνσο σε σχέση με τους αντιπάλους αμυντικούς μέσους Κάρικ και Τζόουνς ή Κλέβερλι.

Αδύναμα σημεία της Γιουνάιτεντ η δεξιά της πλευρά (Ραφαέλ και Γουέλμπεκ ή Βαλένσια) με αντίπαλο κυρίως τον Ρονάλντο αλλά και γιατί όχι τον Κοεντράο. Και το βαρύ σχετικά αμυντικό δίδυμο απέναντι στην εξαιρετική διεισδυτικότητα των Ντι Μαρία, Εζίλ αλλά και Μπενζεμά ή Ιγκουαΐν. Βέβαια δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και οι δυο ομάδες αλλά περισσότερο η Ρεάλ δεν έχουν μεταπτώσεις στην απόδοσή τους είτε εντός έδρας παίζουν είτε εκτός έδρας. Και επίσης ότι η Ρεάλ εκ των πραγμάτων διαθέτει πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές. Ετσι κι αλλιώς θα είναι από τις πιο συναρπαστικές μάχες στην ιστορία του θεσμού. Και μην εκπλαγούμε εάν κριθεί στα πέναλτι.

Πηγή: Goal