Ωστόσο, δεν περιορίστηκε στα στενά όρια της Ελλάδας… Αμεσα πήρε διαστάσεις, με τον διεθνή Τύπο να αναφέρεται στον απαράδεκτη κίνηση του νεαρού ποδοσφαιριστή της Ενωσης.

Από το γερμανικό Spiegel μέχρι την Washington Post, την Huffington Post, το FOX news και το Yahoo, ο κόσμος… βούιξε με τα νέα… ήθη που παρουσιάζονται – δυστυχώς – πλέον και στα ελληνικά γήπεδα.

Η αλήθεια είναι πως όσο και αν προσπάθησε να ανασκευάσει, μετά την γενική κατακραυγή φιλάθλων και αθλητών, ο Γιώργος Κατίδης έγραψε… ιστορία με την κίνησή του: Μια «μαύρη» σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που χαιρετάει ναζιστικά σε ελληνικό γήπεδο…

«Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη. Ετσι επέλεξε να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε ο παίκτης της ΑΕΚ», αναφέρει στον τίτλο της η Huffington Post. Μάλιστα, το δημοσίευμα σχολιάζει και την φωτογραφία με τον Γκερέιρο, λέγοντας: «Σε μια φωτογραφία ο Βραζιλιάνος συμπαίκτης του, Γκερέιρο τον κοιτάζει με έκπληξη».

Οσο για την Washington Post, αναφέρει: «Άγνοια επικαλέστηκε ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Κατίδης, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά στο γκολ που σημείωσε», ενώ στο άρθρο του αναφέρει και την δήλωση του Λίνεν περί… άγνοιας, αλλά και την φωτογραφία με τον έκπληκτο Γκερέιρο.

Πηγή: sentragoal.gr