Facebook Pixel Δεν αποφασίζει μόνη της η ΑΕΚ για τον Κατίδη
| 2013-03-17 16:53:00

Δεν αποφασίζει μόνη της η ΑΕΚ για τον Κατίδη

Δεν αποφασίζει μόνη της η ΑΕΚ για τον Κατίδη

Ο Γιώργος Κατίδης κλήθηκε και επίσημα σε απολογία την Τρίτη από τη διοίκηση της ΑΕΚ, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά για την ποινή που θα του επιβληθεί.

Ωστόσο, το δεδομένο στην υπόθεση του 20χρονου μεσοεπιθετικού είναι ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να πάρουν μόνοι τους την απόφαση για το μέλλον του παίκτη.

Και αυτό γιατί, ο Κατίδης ουσιαστικά ανήκει στην ΑΕΚ υπό καθεστώς συνιδιοκτησίας με τον Άλκη Φωτίου, ο οποίος άλλωστε είχε διευκολύνει την Ένωση, πληρώνοντας τη ρήτρα των 100 χιλιάδων ευρώ στον Άρη.

Από εκεί και πέρα, η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει ποσοστό 55%-45% υπέρ του Φωτίου σε περίπτωση μεταπώλησης τον πρώτο χρόνο του τετραετούς συμβολαίου του και 50-50 τα επόμενα.

Με τη διαφορά ότι αυτό το 50-50 ισχύει σε περίπτωση που το ποσό που θα εισπραχθεί από την πώληση του Κατίδη είναι μικρότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, αφού από εκεί και πέρα «γυρίζει» σε 70-30 υπέρ του Φωτίου.

Να σημειωθεί ότι αν ο παίκτης δεν παραχωρηθεί στα τέσσερα χρόνια του συμβολαίου του, ο Ελληνοελβετός επιχειρηματίας θα πάρει πίσω τα χρήματά του, ενώ σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος με υπαιτιότητα της ΑΕΚ, θα πάρει 200 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags