Facebook Pixel Νεοναζί και νεοχαζοί
| 2013-03-20 12:11:00

Νεοναζί και νεοχαζοί

Νεοναζί και νεοχαζοί

Ο Νίκος Παπαδογιάννης πηγαίνει κόντρα στο όψιμο ρεύμα της συμπάθειας και χαρακτηρίζει "φτηνή" τη συγγνώμη του Γιώργου Κατίδη και επικίνδυνη την ανοχή.
 

Δεν ήταν για μένα έκπληξη η «αντιστροφή του κλίματος» στην κοινή γνώμη για την πολυσυζητημένη περίπτωση Κατίδη. Περισσότερο με ξάφνιασε η αρχική αυστηρότητα, εάν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ τέτοια. Η ανοχή στην ενοχή τείνει να γίνει εθνικό σπορ, με κοινό παρονομαστή την οικονομική κρίση που τσακίζει τη χώρα. Θα μου επιτρέψετε, υμείς οι ανεκτικοί, να αναλάβω τον ρόλο που μου αρέσει. Αυτόν του δικηγόρου του διαβόλου.

Ο ναζιστικός, ψευδο-ρωμαϊκός, ψευδο-αρχαιοελληνικός χαιρετισμός είναι, θα έπρεπε να είναι, «έγκλημα καθοσιώσεως». Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές του υπόλοιπου πλανήτη, η διάδοση και ενθάρρυνση συμβόλων, συνθημάτων και λαβάρων του ναζισμού αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται από τις αρχές, όπως και η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος. Στη Γερμανία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στη Τσεχία, στις ΗΠΑ, στην Πολωνία, στο Ισραήλ φυσικά, στη Λιθουανία, στην Αυστρία και σε πολλά άλλα κράτη η πράξη του Κατίδη θα τον οδηγούσε στο αυτόφωρο.

Διαβάστε όλο το σχόλιο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags